На 5.10.2022 г. Кейт Уинслет навършва 47 години.

Тя е една от най-известните актриси в Холивуд. Но в началото на кариерата си е получила един съвет от майка си и е дала едно обещание, което е внимавала да следва през целия си живот.

Снимка: Getty Images

Разгледайте снимки от звездните моменти на Кейт в Галерията. 

Жената, която почина от рак през 2017 г., винаги е ненавиждала „фукльовците“ и е успяла да предаде тази ненавист към дъщеря си. Когато Кейт е започнала да прави първите си стъпки във филмовата индустрия, майка ѝ я е накарала да обещае, че никога няма да стане като хората, които не могат да понасят:

„Майка ми ме накара да ѝ обещая, че никога няма да започна да изтъквам прекалено много успехите си“, сподели тя пред вестник „Дейли Мирър“. „И това се запечата в мен. Имаше голямо значение през цялата ми кариера и за начина, по който се отнасям към проектите си.“

Снимка: Getty Images

А Кейт определено има с какво да се гордее в кариерата си.

Само на 21 години тя получава първата си номинация за „Оскар“ – за филма „Разум и чувства“. Следват още много значими роли, включително в класиката „Титаник“, които ѝ носят още номинации, а през 2009 г. успя да получи статуетката за филма „Четецът“.

Снимка: Getty Images

Разгледайте снимки от звездните моменти на Кейт в Галерията. 

През 2016 г. Кейт Уинслет получи седмата си номинация за „Оскар“. Само на 41, тя стана най-младата актриса, която е успявала да получи толкова номинации.

Съветът на майка ѝ не е бил единственият, който Кейт цени и спазва в кариерата си. Едно от нещата, които баща ѝ често ѝ повтаря е, че човек е толкова голям, колкото последното нещо, което е направил. По тази причина Уинслет много внимателно избира проектите си, защото никога не знаеш кой ще е последният филм в кариерата ти.

Вижте какво се случва с кораба "Титаник" - една от продукциите, скоито Уинслет ще бъде запомнена завинаги. 

Разгледайте снимки от звездните моменти на Кейт в Галерията.