"Аз може да съм сляп, но гледам към светлината. Много обичам да карам, но е малко незконно.“ Лъчезар започва своето представяне с добро чувство за хумор.

На 24 г. от Благоевград  той се занимава професионално с музика. Роден в седмия месец, като бебе се налага да е в кувьоз, където й ослепява, защото прегарят ретината му с прекалено много кислород. Слепотата му е около 95-96 %, но още откакто е роден, неговото семейство облича слепотата му в хумор. Благодарение на това Александър никога не се е притеснявал от предизвикателствата.

Когато ходи на театър, Александър сяда на първия ред, за да вижда по-добре.

Майка му Албена и сестра му Савина са най-близките му хора. Преди четири години губи баща си, с когото също е много близък и който го навива да участва в „Гласът на България“. Той е и причината Александър да се включи в музикалното шоу най-после.

„Мечтая си да мога да докосвам хората с това, което правя.“ споделя певецът.

 

Александър беше избрал да изпълни песента Faith. Лъчезар успя да докосне Иван Лечев с изпълнението си, който и беше единственият, който се обърна.

Лъчезар сподели, че освен рок, обича да пее джаз и блус.

„Личи си колко си спокоен на сцената. Много ми хареса това.“ Коментира Мария Илиева.

„Благодаря ви за думите и оценката, разтопихте ме тотална. За мен ще е страшен кеф да си попея с вас.“ каза Лъчезар.

„Много ми хареса топлината на гласа на Лъчезар. Той имаше и една емоционалност, която преодоля несъвършенствата в изпълнението му.“

„Това, че съм в отбора на Лечев е повече от удоволствие и чест, защото това е един от най-добрите китаристи на България, а аз съм страшен фен на ФСБ.“

Целите епизоди на "Гласът на България" гледайте на btvplus.bg.
Не пропускайте да сканирате и QR кода по време на предаването.