Яна Димитрова е на 23 г. от град Севлиево. Записва се за единадесетия сезон на „Гласът на България“, но никой не й се обажда. Нейна близка приятелка е участничката от осми сезон Лидия Ганева, с която се познават от деца и са пяли заедно на музикални конкурси за млади изпълнители.

Лидия е и причината Яна да се озове в публиката на Гласът. Въпреки че е натоварен период за Яна, която по това време подготвя дипломната си работа, тя отива да гледа.

„Беше изключително вълнуващо и неочаквано.“, споделя в ефира на „Тази сутрин“. 

 Яна избира да изпълни песента Lay Me Down на Сам Смит.

„Това е една от любимите ми песни и смятам, че това си пролича и успях да предам емоцията, която песента носи.“ - разказва тя.

 

 Младото момиче е завършило е Графичен дизайн в Нов Български Университет. Тя има много и различни страсти, но най-силните винаги са били пеенето и рисуването. Участвала е в много изложби и е Пътувала е доста покрай рисуването. Но винаги е успявала да съчетае любовта към музиката с тази към рисуването.

Яна говори свободно и пее на три чужди езика – английски, италиански, френски.

 

 

„Не съм от хората, които се притесняват, когато излязат на сцена. Обаче на сцената на „Гласът на България“ не беше съвсем така, защото осъзнах, че нося отговорност и е нещо голямо за мен.“, споделя тя.

Гласът Яна успя да накара и четиримата треньори да се обърнат. Графа, Дара, Мария Илиева и Мастъра влязоха в словесна надпревара за младата певица.

„Преди да избера при кого да отида, исках да усетя какво ще ми каже всеки един от тях.“, уточнява Яна.

Ходът на Графа да блокира Мария Илиева се оказа успешен и участничката избира да отиде иммено при него.

„Очаквайте една емоционална бомба.“, казва Яна за това, което предстои да видят зрителите. 

Вижте изпълнението на Яна на сцената на "Гласът на България":