Славея Иванова е момичета, което успя да обърне и четирите треньорски стола в „Гласът на България“ с невероятния си глас и възможности. С изпълнението си на песента I See Red тя взриви сцената и изуми четиримата съдии, които мигновено натиснаха бутоните един след друг. 

Младата певица, която се определя за скриймърка, гостува в „Тази сутрин“. Какво всъщност е скриймър? По думите на изпълнителката това е техника, използвана в метъл жанра, която се различава от пеенето, но има много сходни дихателни техники. Изисква се голям обем от въздух, който трябва да бъде компресиран и да излезе мощно без да нарани гласните струни. Както всяко нещо необходима е практика и постоянство, за да се усъвършенства.

„Не съм си представяла никога, че ще ги накарам да излязат на сцената и да джафкат.“, споделя Славея по повод изпълнението на Графа и Мария Илиева, които се опитаха да научат техниката на сцената.

„Те се справиха чудесно. Имат заложби, могат спокойно да започнат да се занимават с метъл, ако решат да се пренасочат.“, допълва тя.

 

Славея винаги е била почитател на метъл музиката и дълго време се е страхувала да опита да пее в този стил.

„Съществува заплахата да си изгубиш гласа, защото не е много разпространена информацията за този вид техника по нашите ширини.“, разказва певицата.

Преди да се насочи към метъла, Славея дълги години изпълянва поп музика. Певицата не участва за пръв път в "Гласът на България". Тя се явява на кастинг в шести сезон с поп парче. Но не успява да продължи напред и понася тежко загубата.

След феноменалното й изпълнение в този сезон Славея избра да продължи в отбора на Мария Илиева.

„Отпадането от формата преди години ми се отрази много негативно. Доста дълго след това не вярвах в себе си и не виждах смисъл да правя каквото и да е.“, споделя Славея.

С времето тя вижда, че умее да учи нови техники и развива гласа си. Тогава и се пренасочва към метъл музиката и започва да пее в този стил.

Според нея всеки изпълнител се съмнява в себе си и се старае постоянно да се подобрява и развива таланта си.

Целите епизоди на „Гласът на България“ гледайте на btvplus.bg.

Не пропускайте да сканирате и QR кода по време на предаването.