Край на кастингите на тъмно – следващата събота започват вокалните двубои в „Гласът на България“! Една от участничките, които ще се включи в тях, гостува днес в студиото на „Тази сутрин“, за да сподели вълнуващи подробности за представянето си дотук – както и какво да очакваме от нея.

"Тази песен е насочена към моите корени, защото за мен най-важно е човек да се придържа към това, което е", каза Дияна.

"Аз съм от брезнишкото село Гигинци, а песента от е нашия Граовския край. За мен е важно да се придържам към нашите традиции", допълни тя.

"Имах щастието да израсна в семейство на традициите, почитаме всички български празници, баща ми свири на акордеон и пее. Мъжът ми също се занимава с фолклорна музика – заедно издаваме албуми и работим по целия свят", каза още Василева.

 

"Прозвището ми Mountain Girl дойде от Лиса Джерард – работихме с нея с „Мистерията на българските гласове". Тя ми го даде, когато тя ме чу да пея за първи път. Това, което влагаше в него, е, че моят глас и напомня на извора – планината е мястото, където се чувстваме най-спокойни и най-истински. Поне за мен е така, а вярвам, че и за повечето хора", разкри Дияна.

"Благодаря на Иван Лечев, че се обърна и че чу в мен истинското българско народно пеене!", не скри вълнението си тя от признанието, което е получила от Мастъра.

"Не държа да спечеля – музиката е моята душа и искам да докосна хората с нея. Аз вече съм спечелила с това, че съм себе си и правя това, което искам – да пея", заяви тя.

Какво още сподели Дияна Василева от „Гласът на България“ - вижте във видеото най-горе!

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK