.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво най-често искат да разберат чуждите туристи, преди да пристигнат в България (според TripAdvisor)

Бистра Момова | преди 12 седмици
Снимка: istockphoto.com

В месеца, който сме посетили на съвети за пътешествия и слънце, морски бриз и планински кристален въздух се зачудихме кои са най-посещаваните от чужденци места през лятото в България и какво най-често ги интересува, преди да пристигнат в страната ни.

TripAdvisor е една от най-големите туристически платформи в световен мащаб, която помага на милиони хора всеки месец да плануват мечтаната почивка. Освен да си наемете подходящ хотел, да разучите кои са най-близките забележителности и къде може да хапнете вкусна местна храна, всеки може да се включи във форума, да зададе въпрос и да разбере от местни или хора, които са посетили скоро въпросната дестинация. Ние се поразровихме дълбоко из секцията във форума на TripAdvisor, посветена на България. Вижте какво най-често интересува туристите, на които им предстои посещение в странaта ни.

Слънчев бряг, Златни пясъци и Свети влас

българия
Слънчев бряг. Снимка: istockphoto.com

Над 90% от въпросите и темите са свързани с тези дестинации, които са най-търсени от чужденците през лятото – нещо, което изобщо не ни учудва. Защото нощният живот там е като никой друг, най-честите питания са свързани с места за обмяна на пари, места за забавления, места с вкусна храна. Една от най-обсъжданите теми от последната седмица е каква е цената на цигарите и алкохола в Слънчев бряг.

Други дестинации

Сред другите търсени дестинации са Рилският манастир и Седемте рилски езера,изкачване на връх Мусала, Пловдив, Бачковският манастир и Асеновата крепост, Пампорово. За тях чуждестранните туристи проучват предварително как да стигнат до там и има ли директен транспорт от големите градове, къде могат да отседнат в близост, какво друго могат да разгледат в околностите им.

българия
Рилски манастир. Снимка: istockphoto.com

Ето и няколко интересни теми от форума, които за съжаление са с отрицателен знак:

„Защо 95% от българите са недружелюбни“

John F пише „Това е първото ми посещение в България и досега е най-недружелюбното място, на което съм бил. Местните те оглеждат с ужасен поглед и никога не се усмихват. Персоналът се държи ужасно. След цяла седмица престой това те кара да се чувстваш некомфортно.“

Под мнението му има както опровержения на твърдението, така и още коментари, затвърждаващи го.

„Чух, че храната в Слънчев бряг е ужасна“

Ellen M пише „Отиваме в България след 2 седмици и всички, с които разговарях, казаха, че храната е ужасна. Аз и половинката ми обичаме големи порции, пици, чипс, пържоли, ризото, всичко, което се яде в Ирландия. Разговарях с мъж, който се е затруднил да намери добро място за хранене. Месото също не струвало. Някой споделя ли мнението и можете ли да препоръчате добри места за хранене?“

велико търново
Велико Търново. Снимка: istockphoto.com

Туристите, възнамеряващи да посетят страната ни, се интересуват още и от Варна като дестинация, както и близките курорти. Някои от тях дори вече са резервирали своята почивка за лято 2020.  Чужденците искат да посетят и Велико Търново, както и връх Шипка.

От какво още се интересуват туристите, които ще посетят България - вижте във форума на TripAdvisor.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите