В момент на криза, когато всеки от нас е изтормозен физически и емоционално, неизбежно търсим спасение в добрата дума, в добрите дела. Дечица от Испания и Италия подхванаха инициатива, която обикаля света благодарение на социалните мрежи - те рисуват дъги с послание "Всичко ще се оправи"! Оказа се, че към тях вече са се присъединили и много българчета.

След като Красимира Кирилова от Павликени ни писа, помолихме още наши читатели, ако желаят, да споделят с нас рисунки на децата си. И ето, че заваляха дъги! Усмивките на децата лекуват. Цветовете в рисунките им дават надежда! Наш ред е да им обещаем - заедно ще се справим!

Оттук започнахме:

И продължихме. Ето какво споделиха с нас някои родители:

"Казвам се Мария и живея в Холандия с моята дъщеричка която е на 1 годинка също Мария. Цялото ми семейство е в България! Но трябва да остана силна и да чакаме отново всичко да е наред! Съпричастни сме със ситуацията и си стоим у дома вече от седмица! Ето вашата публикация как ме мотивира да оставя спомен с дъщеря ми за напред и да запомним този труден момент с една цветна картина с нейната ръчичка! Бъдете здрави и Благословени! Дано Бог пази БЪЛГАРИЯ!!!"

Мария Ненечева

***

"#всичкощесеоправи - това не е просто израз, който ще чувате често, а настроение, което почти се усеща във въздуха. Използва се в редица случаи - за да повдигнете настроението, да предложите подкрепа или просто ако не знаете какво друго да кажете в конкретна ситуация. Настроенията са много, но посланието е едно... #предайнататък. Това е житейска исландска философия и вярвам, че с повече позитивизъм , добро настроение и усмивки наистина всичко ще бъде наред!"

Стела Алексиева

***

"С моето дете Ивайло, който е на 7 г. и много обича да рисува, попаднахме на една инициатива на деца от Италия. Те рисуват дъги с надпис "Всичко ще се оправи" в знак, че вирусът ще отмине бързо и отново всички ще сме заедно! Решихме ние също да подкрепим тази инициатива, като нарисуваме и ние една дъга с този надпис! Благодорим ви!"

Надка Тодорова от село Недан, общ. Павликени, обл. В.Търново, която от 3 години живее със семейството си в Германия

Рисунката на Ивайло

***

"Виктор и Сиана, на 6 г. и 8 м. от гр. Ихтиман, които вярват, че ще изгрее дъга и на нашата Земя. Всичко ще се оправи!"

Ирена Петрова

  • Поразително! Олимпийска състезателка "плува" на кухненския плот в условия на карантина (ВИДЕО)
  • Коя книга ви е отвела най-далеч? Споделяйте книжни пътешествия в #ПътувамБезПаспорт
  • Нови заповеди: сваляме маските и тръгваме към планините. Разрешено е
  • Бебето Колинс, което се роди с помощта на пожарникари
  • Отварят ли училищата? Как са решили проблема в Нидерландия и на остров Нантъкет
  • Странните неща, които детето ми направи по време на изолация
  • #ОстанетеСиВкъщи и гледайте сериали - 10 сериала, които може да гледате повече от веднъж
  • Батман мете улиците, Железният човек дезинфекцира, а Дарт Вейдър разнася хранителни продукти (ВИДЕО)
  • Теа Минкова: Не знам какво сме правили с Наум преди Амая
  • "Живей живота с щастие и страст" - мъж, починал от коронавирус, остави трогателно писмо на семейството си