„С огромна мъка ви съобщаваме, че Матео не успя да се пребори и напусна този пълен с мъка и болка свят. Съжаляваме, че научихме толкова късно и не успяхме да ти помогнем, мило момче! Тичай на воля, Матео!“ – съобщиха от благотворителната организация Pure Love.

Те напомнят да не подминаваме животно, което очевидно е в тежко състояние.

„Няма да му мине, няма да стане и да отиде само на лекар, а ще си отиде бавно и мъчително. Във ваш контрол е да се опитате да му помогнете или да потърсите помощ навреме! Обаждания за животни, които от няколко дни лежат безпомощни и агонизират, имат край като на Матео… Усилия, надежда, средства и лекарски труд, но без положителен резултат! А можеше Матео да се пребори!“ – обобщават от Pure Love.


На 9 май благотворителната организация съобщи, че търси донор за кръвопреливане.

„Матео е възрастно улично куче, което години наред е живяло пред закусвалнята на кварталното училище. Много мило и дружелюбно момче. Нещо вероятно не му е достигало, за да спечели нечие сърце и е останал бездомен до днес, цели 12 години.

Подминаваният дори от онези, които са го хранили толкова много години, Матео почти се беше предал. Вчера беше настанен в клиника за изследвания и положението му се оказа много тежко. Кръвните му показатели бяха много притеснителни и е цяло чудо, че все още е жив – има силна анемия, тромбоцитите му бяха едва 5. Оказа се болен от ерлихиоза и анаплазмоза, а освен тези ужасни болести, Матео има счупен заден крак и скъсани връзки. Настанихме го по спешност в Централна ветеринарна клиника“ – написаха от Pure Love.

Победителката от втори сезон на "Ергенът" – Валерия, отдавна се грижи за бездомни кучета.

Самата тя също има няколко кучета и миналата година направи фотосесия за 13-ия рожден на своя Бъди.

Снимка: Instagram.com/thestrayleader/

През май 2023 г. Бъди стана много известен, тъй като Валерия гостува с него в "Шоуто на Николаос Цитиридис" и в "Тази събота и неделя". От 19 май, веднага след края на "Ергенът", кучето си има и собствена Инстаграм страница, която е с над 1450 последователи.

В "Шоуто на Николаос Цитиридис" бе коментирана кратката поява на Бъди в онзи клип, показващ как Евгени гледа старта на "Ергенът" по bTV в компанията на чернокоса жена, за която мнозина смятаха, че прилича на участничката в романтичното риалити Ирина Карабаджак.

За щастие, никой не е разпознал кучето на Валерия в този клип – детайл, който би разкрил твърде много още в началото на предаването.

Кой беше най-трудният момент в "Ергенът"? – попитахме моделката веднага след края на предаването, а тя ни отговори „Че нямах връзка и информация за близките си и за животните. А най-гадното бе, когато другите участнички разбраха за моята слабост към животните и го използваха срещу мен“.