Мария Чекмарьова е една от атрактивните участнички в "Ергенът", която привлича Алек със своята страст. Тя родена в Одеса, Украйна, но от 8 години живее в България. Трудно понася лицемери и бързо ги изхвърля от живота си. 

Мария искрено заяви, че любов без никаква материална стабилност е много, много лошо!

Ето 10 факта, които не знаете за изкусителната Мария от "Ергенът".

1. Родена е на 26 ноември и е зодия Стрелец. Мария работи като уеб дизайнер на свободна практика. За нея свободата има огромно значение. Според Мария една жена трябва да успешна, единствено разполагайки със собствените си средства, независимо дали има партньор до себе си, или не. Категорично отказва да живее в „златна клетка“.

2. Любимата й комбинация за тонизиране е фреш от грейпфрут и капучино. 

3. Мария се интересува от инвестиции, а финансовата грамотност е от изключителна важност за нея. Книгата, която я описва най-добре, е „Богат татко, беден татко”, а за неин ментор в живота би избрала именно нейния автор Робърт Кийосаки, който би ѝ дал най-добри съвети в сферата. Задължително нещо за нея е, ставайки сутрин, да научи нещо ново. Има хора, които я намират за студена и високомерна, но тя няма намерение да се доказва пред тях. Не крие, че обича да отстоява мнението си. 

4. "Ако не можеш да контролираш емоциите си, не можеш да контролираш и парите си.

5. Обича да пази личния си живот в тайна. 

6. Един мъж със сигурност може да спечели Мария единствено ако думите съвпадат с действията му. За нея е важно той да има принципи и да ги спазва. Към Мария любимият трябва да се отнася с уважение, да я боготвори и да „говори“ на нейния „език на любовта“.

7. Намира се за умна и красива и се води от принципа: „Давай това, което получаваш“.

8. В имението на "Ергенът" често можем да я видим да пие само вода, но понякога предпочита и бяло вино. 

9. Тренира често, за да поддържа формата си. Предпочита тренировки във фитнес залата. 

10. Преди влизането си във формата Мария има единствено визуално впечатление от Алек. Привличат я харизмата му, сините му очи и дръзкия поглед и няма търпение да го опознае като човек. Убедена е, че крие в себе си нещо „диво“. И въпреки че никога не ѝ се е налагало да се бори за внимание, този път ще се наложи да се впусне в битка за сърцето му, което е убедена, че ще спечели.

"Лудо приключение" - така нарича участието си в "Ергенът". "Понякога гледам и не мога да повярвам, на лицето ми се изписва една усмивка и в същия момент се чувствам невероятно благодарна за това изживяване и за всички уроци, които научих.