Положителната енергия от новолунието в Телец в началото на месеца продължава и с пълнолунието на 23 май в Стрелец. Цветната пълна луна е последната за пролетния сезон и ни подтиква да приключим с всичко, което вече не ни служи, за да започнем начисто.  

Тъй като Луната свети най-ярко в небето, нашите емоционални центрове се засилват, насочвайки ни към процес на приключване и освобождаване. Това Пълнолуние е лъч на надежда, време да почистим дома си, да прекъснем връзки, които вече не ни служат и да изхвърлим боклука от дома и живота си. 

Пълнолунието в Стрелец е време да си дадем сметка в кои области на живота си взимаме решения, които са основани на страх. Сега имаме възможност да осъзнаем рутината, която сме създали в ежедневието си и да се придържаме към изградената стабилна основа, която сме изградили.

От друга страна ни подтиква да се изправим пред страховете си от неизвестното и уверено да направим първите крачки към предстоящото ново начало. 

КАКВО НИ НОСИ ПЪЛНОЛУНИЕТО В СТРЕЛЕЦ?

 

Тази мощна лунна фаза е време на дълбока промяна и трансформация. 

Снимка: Canva

Стрелецът, вечният студент на зодиака, ни подтиква към непрекъснато търсене на нови знания и преживявания. Тази енергия ни кара да напуснем зоната си на комфорт и да отворим съзнанието си за нови хоризонти. Стрелецът не се интересува от познатото – той жадува за новост и разнообразие от всеки ъгъл. 

Скуката е смърт за Стрелеца, а рутината и предсказуемостта нямат място в неговия свят. Той иска да разбъркаме живота си, да хвърлим всичко, което знаем до сега, във въздуха и да оставим нещата да се наредят от самосебе си. Само така можем да видим света по нов начин и да открием нови възможности.

 

Под енергията на Стрелеца сме призовани да скочим смело в неизвестното, вярвайки, че най-доброто предстои. Тази енергия ни помага да се фокусираме върху доброто, да привличаме повече положителни вибрации в живота си и да рискуваме, дори и да не знаем какъв ще е резултатът.

СИЛНАТА ЕНЕРГИЯ НА СЛЪНЦЕ В БЛИЗНАЦИ И ЛУНА В СТРЕЛЕЦ

Периодът от следващите няколко дни е много специален, защото по време на пълнолунието на 23 май слънцето е в Близнаци, а луната - в Стрелец. Това е така нареченото пълнолуние на перспективата. 

Преживяваме го веднъж годишно. Ще усетим енергията и на двата знака на съзнателно и подсъзнателно ниво, защото те управляват интелигентността и мъдростта, така че парчетата от пъзела започват да се нареждат. 

Аналогията с пъзела е най-подходяща за Близнаци и Стрелец, защото Близнаците се занимават с малките детайли, докато Стрелецът гледа голямата картина. Само си представете: Когато подреждаме пъзел, трябва винаги да държим до себе си референтна снимка на това, което се опитвате да наредим, за да не се изгубим сред стотиците ярко оцветени парченца, без да имаме представа къде трябва да бъдат поставени. 

Именно това ще ни погнат да направим слънцето в Близнаци и луната в Стрелец в този период. Ще ни напомнят за голямата картина, към която се стремим и как да я подредим. С това осъзнаване трябва да помислим дали парчетата в ръцете ни са тези, които отиват там, където смятаме, че трябва, или се налага да започнем работа по друга част от пъзела.

ВЕНЕРА И ЮПИТЕР НИ ДАВАТ МЪДРОСТ

Снимка: Canva