.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пиенето на горещ чай всеки ден предпазва от глаукома

Евгений Милов | преди 30 седмици
чай
Снимка: iStock
74% по-нисък риск от развитие на заболяването

Глаукомата е заболяване, което протича с увреждане на очния нерв от високо очно налягане и намаляване на зрението. Наблюдава се предимно при възрастни и по-рядко при млади хора, като води до необратимо увреждане на зрението и понякога до пълна слепота.

Има един сигурен и лесен начин да предпазите зрението си от глаукома и това е ежедневното пиене на горещ чай.

Резултатите от съвместно изследване на американски учени от "Brown University" и "University of California" в Лос Анджелис сочат, че ежедневната консумация на горещ чай понижава риска от развитие на глаукома с цели 74%, в сравнение с непиещите.

Според резултатите подобно полезно действие не се забелязва при консумиращите безкофеинов чай, студен чай, кафе и други безалкохолни напитки. Проучването обхванало 1678 участници, сред които 84% били диагностицирани с някаква форма на глаукома.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в "British Journal of Ophthalmology".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?