.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Билките могат да бъдат опасни

| преди 7 години
Билките могат да бъдат опасни
Жълтият кантарион може да намали действието на лекарствени средства като бета-блокери и други. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Изследване показва, че в някои случаи природните лекове са противопоказни

Хиляди хора по света посягат към различни билки, за да се лекуват от всякакъв вид заболявания – от висок холестерол до депресия. Въпреки, че те се възприемат като безвреден и дори полезен природен продукт, скорошно проучване показва, че смесени с някои лекарства за сърце, могат да бъдат много опасни.

По време на изследването е съставен списък с 25 билки, които могат да влошат състоянието на пациенти, страдащи от сърдечни болести и приемащи традиционни медикаменти. Благодарение на събраната и систематизирана от провелите проучването информация, ние ви предоставяме съкратено описание на  вредните влияния на някои от най-разпространените природни лекове, които в никакъв случай не трябва да се смесват с лекарства за сърце.

Чесън -  той има свойството да разрежда кръвта, което може да повиши риска от кръвозагуба. Това е особено опасно, ако пациентът приема анти-съсирващи лекарства, които обикновено се предписват на хора, страдащи от нарушения в сърдечния ритъм или претърпели инфаркт.

Гинко билоба – увеличава риска от кървене, свързан с приемането на аспирин при сърдечни заболявания.

Ехинацея – може да доведе до увреждане на черния дроб при пациенти, които приемат лекарства за понижаване на холестерола.

Жълт кантарион – оказва влияние върху усвояването от организма на много видове медикаменти. Може да намали полезното влияние на лекарствени средства като бета-блокери и други.

Зелен чай – той съдържа витамин К, който може да противодейства на много видове химически лекарства.

Сок от грейпфрут – грейпфрутът взаимодейства с определен ензим в организма, който е особено важен за пълното усвояване на лекарства от организма.

Алое вера – приемането на тази билка може да доведе до понижаване на нивото на калий в организма, което от своя страна да предизвика проблеми със сърдечния ритъм.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Празнувате ли Хелоуин?