Чаша вино, любим човек и хубав филм, какво повече му трябва на човек през есенните вечери. Филмът “Наздраве за любовта” ще ви отведе в една семейна калифорнийска винарна, където амбициозната дъщеря се завръща у дома и среща красивия аржентински сомелиер, който следва сърцето и инстинктите си при производството на вино.

"Наздраве за любовта" е романтична комедия, която можете да гледате на VOYO. Aко още не си се възползвал от изцяло обновената платформа и приложения на VOYO, сега е моментът. Може да направите своя абонамент ТУК.

Главната героиня Джена Савърн е израснала сред лозята на баба си и дядо си в Карингтън, Калифорния. От тях тя научава и любовта към виното. Амбицията й да се превърне в най-добрия майстор сомелиер, я кара да се върне обратно вкъщи при семейството си и фамилните лозя. 

Джена усилено се готви за престижния изпит за Майстори Сомелиери, който се провежда веднъж годишно. Тя вече два пъти не успява да издържи изпита, но този път е решена с цената на всичко да постигне целта си и да стане една от малкото жени сомелиери в бранша.

Мечтата й е да работи като главен сомелиер в Alluvial в Сан Франциско, тризвездния ресторант „Мишлен“, собственост на приятеля ѝ Ейдън. Той е утвърден сомелиер и сервира само вина с престижни награди и отличия.

 

Въпреки желанието си да се съсредоточи върху ученето за изпита, Джена се прибира в Карингтън за няколко седмици по молба на баща си, който планира изненадващо парти за четиридесетата годишнина на майка й. Но някои неща у дома са се променили. Младата жена среща аржентинеца Марсело Кастийо, новият главен управител на лозята и винопроизводител, който родители й са наели.

Привлекателният мъж иска да промени развитието на семейния винен бизнес в различна посока. Той залага на производство, което се случва по изцяло натурален начин. Марсело не вярва, че отличията от конкурси непременно са равнозначни на добри вина. 

Това и води до първия му сблъсък с Джена, която държи на опита от книгите, традиционните методи и наградите от конкурси.

Дали Марсело ще успее да убеди Джена, че сетивата са най-добрият инструмент на сомелиера, ще се довери ли Джена на методите на Марсело и какво още ще открият двамата герои, гледайте на VOYO. Може да направите своя абонамент тук.

 

10 любопитни факта, които може би не знаете, за виното 

  • Според проучвания направени в Австралия и Италия, жените, които консумират по 2 чаши на ден, водят по-добър сексуален живот.
  • Червеното вино съдържа повече антиоксиданти от бялото и това го прави по-полезно. Научно доказано е, че пиенето на вино е полезно за здравето. Умерената консумация на вино намалява риска от сърдечни болести, проблеми с венците и Алцхаймер. 
  • Не е препоръчително вино да се съхранява в кухнята. Високата стайна температура може да повлияе на качеството му, а хладилникът да го изстуди прекалено много. Затова най-подходящото място за съхранение на винени бутилки е мазето.
  • В Япония съществуват спа комплекси, в които може да плувате във вино. Лошата новина е, че е забранено да се пие от водата.
  • Виното помага срещу стареенето на кожата - танинът в червеното вино е една от съставките, които спомагат възстановяването на колагена и еластичността на кожата.
  • Жените са по-добрите винени дегустатори от мъжете, защото притежават по-изострено обоняние. 
  • Гроздето е един от най-често засадените плодове в цял свят, а по-голямата част от продукцията му всяка година (близо 71 %) се използва за направата на вино. 
  • Не се пълнее от виното - виното, за разлика от бирата, няма да засегне вашата талия. Експерти смятат, че калориите в алкохола не се метаболизират по същия начин като калориите от въглехидрати, мазнини и протеини. (Разбира се, когато е в умерено количество). 
  • Учудващо, но има хора, които се страхуват от вино и тяхната фобия се нарича оенофобия. 
  • Най-разпространеният винен сорт по света е Каберне Совиньон, който идва от района на Бордо, Франция.

А в кои държави се консумира най-много вино, разберете тук.