Жените с непривлекателни гаджета са склонни да ядат повече нездравословна храна, сочат резултатите от ново изследване на американски учени от Държавния университет на Флорида.

Проучването установява, че жените, които се считат за по-добре изглеждащи от техните партньори, не са мотивирани да се хранят здравословно.

Проучването може да се тълкува и от позитивната му страна - ако сте жена, която редовно яде нездравословна храна, вероятно сте по-привлекателната половинка във връзката.

Изследването установява още, че при хетеросексуалните двойки жените са по-склонни да минат на диета, ако се считат за по-малко привлекателни от техните партньори. Обратното - жените, които се считат за по-добре изглеждащи, отколкото техните партньори, не са мотивирани да ядат здравословно и да губят излишните килограми. 

Проучването е проведено на базата на въпросници, попълнени от 223 наскоро омъжени двойки, като пълните резултати са публикувани в списание "Body Image Journal".

Изследователите също така посочват, че мотивацията на мъжете към спазването на диета е слаба, независимо от тяхната привлекателност или възприемането на тяхната съпруга.

"Резултатите показват, че наличието на физически привлекателен съпруг може да има отрицателни последствия за жените, особено ако тези жени не са особено привлекателни", подчертава ръководителят на изследването Андреа Мелцер, психология в университета.

Наистина ли е така, какво мислите?