Ако се случи да прескочите една тренировка, има лесни и неусетни начини да изгорите стотици калории – вместо да се съсредоточите върху един спорт, който ще изгори 400 калории за един час, изберете си няколко различни активности, всяка от които гори по 100 калории – така ще разнообразите деня си и дори да сте много заети, ще наваксате пропуснатото.

Готвене – 30 минути, прекарани в измиване на продукти, рязане, почистване и подреждане ще изгорят 100 калории преди вечеря. За да избегнете похапването по време на подготвката, дъвчете дъвка или смучете ментов бонбон.

Танци – 20 минути с любимата ви музика ще изгорят точно 100 калории –танцувайте пред огледалото, пред телевизора или просто си сложете слушалките и импровизирайте. Това е чудесен шанс да си припомните стъпките от часа по Зумба и да повишите настроението си.

Чистене – 25 минути прекарани в почистване на банята са равни на 100 калории – ако след това си вземете и дълъг душ ще стигнете 150. Полезно и за вас, и за домакинството!

Четене прав – ако се налага да четете, направете го прави до плота на кухнята или на високо бюро – когато не сте седнали разходът за 30 минути е над 100 калории. Много хора прекарват голяма част от деня си седейки – когато сте прави не само изразходвате енергия, но и подобрявате стойката си.