Ухание на топли палачинки в неделното утро... Звучи като нещо почти съвършено, нали? Самото съвършенство обаче ще постигнете, ако заместите класическата палачинка с протеиновата здравословна вкусотийка, която ви поднасяме по-долу, при това в цели пет изкусителни вариации. Всяка рецепта е за 6 палачинки:
Палачинки с извара
Отделете белтъците от жълтъците на 6 яйца. Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрана. Сипете в блендер жълтъците, ½ ч.ч. овесени ядки, ½ ч.ч. извара, ½ ч.ч. прясно мляко, ½ ч.л. ванилия, ¼ чаша галета, ¼ чаша пшеничен зародиш, 1 с.л. кокосово масло (или олио от гроздови семена), 1 ч.л. бакпулвер, ½ ч.л. канела. Разбийте до получаване на хомогенна смес. Изсипете сместа в купа, добавете разбитите белтъци, разбъркайте внимателно и палачинковото тесто е готово за тигана. Чудесна плънка за всяка от палачинките е лъжичка сладко от боровинки, разтопен шоколад или сметана. За украса използвайте горски или цитрусови плодове.
Палачинки със сметана и свежи плодове >>
Тиквени палачинки
За тези палачинки са ви необходими всички гореизброени продукти с изключение на изварата, която се замества с ½ ч.ч. пюре от варена тиква.
Палачинки с шоколадови стърготини
Следвайте указанията от първата рецепта, като добавите към съставките в блендера шепа стърготини от млечен или натурален шоколад. Към плънката от боровинково или друго домашно сладко може да добавите още малко от шоколадовите стърготини.
Джинджифилови палачинки
Следвайте указанията от първата рецепта, като вместо ½ ч.ч. извара добавите ¼ ч.ч. извара, и включите към съставките в блендера ½ ч.л. джинджифил и ¼ ч.ч. меласа. За идеален завършек облейте палачинките с мед.