Риба в доматен сос
Продукти за 4 порция:
4 филета риба
4 ч.л. олио
2 моркова
1 глава лук
2-3 домата
4 ч.л. брашно
Приготвяне:
Настърганите или ситно нарязани моркови и лук се задушават в мазнината и в малко вода. Прибавят се настърганият домат и размитото в малко студена вода брашно. Долива се топла вода, посолява се леко и се оставя да заври. Прибавяте се почистената риба да ври 10-15 минути. разпределя се на 4порции и се сервира с гарнитура от задушени картофи.
Рибени кюфтенца
Продукти за 4 порции:
4 филета риба
1 филия хляб
1 глава лук
4 с.л. олио
1 яйце
4 ч.л. брашно
магданоз
Приготвяне:
Филето се смила, омесва се с накиснатия във вода хляб, разбитото яйце, ситно нарязания лук и магданоз. Правяг.т се кюфтенца, които се овалват в брашно и се запържват. Поднася се с гарнитура по желание.
Риба, печена в хартия
Продукти за 4 порции:
400 г риба
4 ч.л. олио
лимон
Приготвяне:
Изчистената и измита риба се посолява и намазва с олио и с лимонов сок. Завива се в намазана с олио пергаментова хартия и се пече. Сервира се с гарнитура от картофено пюре и салата.