Суровите сокове както от плодове, така и от зеленчуци, наричани "течности на вечното здраве”, са идеалният начин за добавяне на витамини и минерални соли. Те помагат да се поддържа алкално-киселинното равновесие в организма. Чаша фреш между храненията ободрява и възстановява жизнеността. Соковете облекчават храносмилателните процеси и допринасят за изграждане на здраво тяло. 

Осигурете плодове и зеленчуци, които обичате и си направете един разтоварващ ден от тежката храна, само на сокове.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Мъдрият човек трябва да разбира, че здравето е най-великата човешка благодат.
Хипократ

 

Все повече се предпочитат зеленчуковите комбинации: 

1. Зеле, целина и ябълки 

2. Домат, моркови и джоджен1 -2 пресни листа или листа сушен джоджен 

3. Морков и кокосово мляко 

4. Сок от моркови, целина и червено цвекло е изключителен естествен тоник, ако сте във възстановителен период след боледуване или след операция.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

 

Вие сами можете да си ги приготвите най-разнообразни сокове в домашни условия със сокоизтисквачка.

1. Грейпрут, портокал и лимон

2. Ябълка, морков, репички, джинджифил.

3. Ябълка, папая, и грозде.

4. Ябълка, ананас и джоджен.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Вече има и много заведения, където може да си поръчате фреш в комбинации по избор. Възползвайте се и от тази възможност.