В света на големите ‘’играта’’ не е сериозно занимание и е запазена за ‘’малките’’ или за ‘’професионалистите’’. Това обаче може да ни ограничи и да ни попречи да се движим пълноценно, да редуцираме стреса и да разнообразим социалните си контакти – важни аспекти на здравето, които не винаги може да обхванем в рамките на час фитнес тренировка. Вместо занимания в зала ви предлагам друга много естествена опция – да играете.

Само 30 минути тичане с малко дете ще ви увери, че дребосъците нямат никаква нужда от фитнес – с радост клякат и стават, лазят, затичват се, търкалят се по стръмната трева в парка и преследват кучето – и вие някога сте играли така безгрижно и е лесно да си спомните как.

Изберете любима своя игра или опитайте една или повече от тези активности всяка седмица, за да се натоварите пълноценно и да се почувствате леки и изпълнени с жизнена енергия – мускулната треска е гарантирана.

Народна топка

Помните ли как се играе? Ако сте забравили задължително извикайте няколко деца в отбора си – ще ви припомнят! Ще са ви нужни поне 8 души за да се забавлявате от сърце! Играйте поне час, за да се разтоварите психически и да стегнете цялото тяло!

Игра с кучето

Разходките са в графика ви, но ако потичате, хвърляте пръчки или лазите заедно с кучето си ще използвате много повече мускули и ще усетите тялото си като след тренировка. Намерете чисто и просторно място където да може да се боричкате и търкаляте, да се затичвате и състезавате! Бъдете активни поне 30 минути!

Плажен волейбол

Ще усетите мускулите на дупето и бедрата да работят, както никога досега! Намерете поне трима партньори за да се получи добра игра – плажът не е задължителен, но приятелите са! Играйте поне час. За любителите на баскетбола – и това е фантастичен вариант – още повече тичане и натоварване за раменете.

Фризби

Също така познато като летяща чиния – повечето от нас са експерти в играта – с двама или повече души. Играйте на големи разстояния, за да може да потичате и да се изпотите! Хвърляйте фризби поне един час!

Виртуални спортове


Много видео системи, като wii, предлагат спортни игри – бокс, волейбол, тенис, голф – изберете игра, в която можете да използвате цялото си тяло и да се движите динамично. Повечето игри имат и вариант за игра в двойка, a състезателният елемент помага да се концентрирате! Играйте редовно и поне 30 минути.

Танци


От салса и народни танци до Зумба, няма по-вълшебен начин да се слееш с музиката и да стегнеш тялото неусетно! Танцувайте у дома, в час по танци или в клуб – защо не и цяла нощ?

Със съдействието на
www.artofrealfood.com