Ако искате да спортувате и това да дава максимален ефект, не е нужно да прекарвате двойно повече време. Може просто да го правите в различна среда. А именно – във вода. Заради различните посоки, в които се движи водата в басейна, съпротивлението може да варира от 4 до 42 пъти повече от това на въздуха. Тов аправи тренировките, проведени във водни басейни в пъти по-интензивни, което означава, че и ефектът ще е в пъти по-голям.  

Аеробика, плуване, бягане, но във вода – това е рецептата, с която може да повишите издръжливостта си и да изгорите до 500 калории за час занимания.

Всяка допълнителна натовареност, активира още повече мускулите. Тренирането със собствена тежест може да е натоварващо, но помислете колко повече е, когато ползвате гирички или пудовки. Така действа и водата на тялото. Съпротивлението във водата обаче е по-естествено и изисква движение чрез, а не срещу нея.

Избирайки спорт, който се случва във вода, вие ще повишите гъвкавостта си, без да натоварвате ставите. Тежестта във водата не се усеща по същия начин, както във въздуха. Болката е доста по-лека, когато се случва в тази среда. Заради този факт много родилки избират водното раждане. От една страна, прехода за бебето е по-плавен – от водна среда в друга водна среда; от друга страна, се намалява напрежението в ставите мускулите и сухожилията, които са особено напрегнати при напъни.

Като бонус - водното налягане ще доведе до по-ефективна циркулация на кръвта в тялото ви, а и няма да се изпотите неприятно, както се случва при нормалните тренировки.