Вдъхновен от посланието "Impossible Is Nothing", най-големият производител на спортни стоки в света Аdidas си поставя за цел да даде началото на една истинска и трайна промяна за жените в спорта. В новия си проект спортният гигант създава продукти, специално разработени за жените в спорта, като с това цели истинска и трайна промяна за жените в спорта през 2022 г. 

"И тази пролет ще продължим с мисията на "Impossible Is Nothing", за да създадем една силна и разнообразна общност от жени спортисти, които променят играта. Ние виждаме тяхната сила и празнуваме с тях успехите им. Нашият призив към всички жени е да продължат да правят невъзможното възможно всеки ден", казват от спортния гигант.

Като част от проекта "Impossible Is Nothing" компанията ще разкаже и историите на жени, които са направили невъзможното възможно, с идеята да вдъхновят и други дами да направят същото.

Филмовата поредица I’mPossible стартира на 14 февруари и включва участието на волейболистката Тифани Абреу, баскетболистка Асма Елбадави, моделът Ели Голдстийн, актрисата Хойон Джънг, бегачката Фатима Ибрахими, скейтбордистка Момиджи Нишия и инструкторката по йога Джесамин Стенли.

Коя е Асма Елбадави?

Баскетболистка, която застана срещу закоренелите традиции и успешно лобира пред международната баскетболна асоциация FIBA да премахне забраната над хиджаб в професионалния баскетбол.

Коя е Ели Голдстийн?

Британският модел със синдром на Даун изгря на международната сцена през 2020 г. като звезда на кампания на Gucci. Използвайки това, което някои могат да видят като недостатък, тя се превърна във вдъхновение за амбициозните модели по целия свят, като по този начин показа на индустрията, че красотата е в това да бъдеш различен.

Коя е Фатима Ибрахими?

Избирайки смелото решение да напусне дома си в Афганистан, за да се установи Канада, миналото на Фатима Ибрахими е посветено на работата ѝ в конфликтните зони. Тя вярва, че спортът може да променя животи и я води към една по-значима кауза – тази да подкрепя жените да бъдат лидери, да не се боят да заявят себе си и да се борят със стигмите и нормите в обществото.

Коя е Момиджи Нишия?

След като скейтбордът се превърна в олимпийски спорт през 2021 г., 13-годишната Момиджи Нишия показа, че няма невъзможни неща. Тя удиви света, взимайки злато в състезанието, като така стана първата жена, която е спечелила олимпийски медал по скейтборд. Момиджи е една от най-младите спортистки за всички времена, която е печелила медал от Олимпийските игри и така преобръща представите в спорта.