Гледайте на хората и проблемите, предизвикани от тях, като на предизвикателство, за което разполагате с достатъчно сили за справяне.

"Това, което не ме убива, ме прави по-силен.” - Ницше.

Когато показвате на хората своята благодарност и това, че ги цените, те се изпълват с желание още повече да ви помагат.

Казвайте по-често "благодаря”.

Хора, които са непочтени, имат нужда да потъпкват другите около себе си. Причината е, че те са несигурни в себе си. Въпреки това бъдете любезни към другите. Тази любезност ще ви се отплати в пъти повече.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Проявявайте увереност, в това което вършите и не се сравнявайте.

Когато ви критикуват и ви казват неща, което никак не са приятни, просто ги пуснете без отговор.

Когато разберете, защо конкретният човек произнася срещу вас лошите думи, вие ще станете по-силни. Дори само така може да оцените своята устойчивост и способности.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

С изчистване на главата си от негативните идеи на хората около вас, вие ще изчистите ума си от ненужни проблеми, безпокойства и страхове. Няма да бъдете изкушавани от клюки, злонамерено говорене и съответно няма да ви се стоварят последствията от това.

Нямате нужда от одобрението на другите. Колкото по-дълго правите това, което ви прави щастливи, все повече няма да имате нужда от човешкото одобрение. 

Проявявайте увереност във всяко свое действие.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Не се сравнявайте с другите. От попадането в този капан на егото, няма да се почувствате добре, а по-алчни и ненаситни за временните неща от земната реалност.

Изслушвайте хората, с които разговаряте. Чрез внимателното слушане вие може да разберете какво мотивира другите за постигане на съгласие и ще ги разбирате правилно.

Снимка:Thinkstock/Getty Images