Докато се опитват да се преборят с огнището на COVID-19, медицинските служители в китайския град изнемогват физически и психически от безкрайната работа, новите случаи на пациенти с коронавируса и страха от самата зараза.

Медицинските сестри в Ухан - градът, от който плъзна епидемията с коронавирус COVID-19, припадат на работа, развиват болезнени обриви по кожата, язви, хипогликемия, хипоксия и страдат от психическо изтощение.

Снимка: Getty Images

Това е причината две от медицинските сестри в Ухан да публикуват емоционална молба за помощ към останалия свят в престижното медицинско списание The Lancet.

"Въпреки че сме професионални медицински сестри, ние също сме хора. Както всички останали, ние изпитваме безпомощност, безпокойство и страх", пишат Ингчун Дзен и Ян Джен, и двете от болници в китайския град Гуанджоу.

"Опитните медицински сестри понякога намират време да утешават своите колеги и се опитват да облекчат тревожността ни. Но дори и опитните медицински сестри понякога също могат да плачат, вероятно защото не знаем колко дълго трябва да останем тук и сме в групата с най-висок риск от заразяване с COVID-19", пишат двете.

Снимка: Getty Images

"Условията и обстановката тук в Ухан са по-тежки и екстремни, отколкото някога бихме могли да си представим", споделят медицинските сестри.

Близо 2000 медицински служители, грижещи се за пациенти със COVID-19 в Китай, са заразени, а най-малко девет са починали досега. Междувременно медицинските сестри пишат, че мерките за безопасност, които трябва да съблюдават - като четири слоя ръкавици и непрекъснато носене на стегнати предпазни маски, които им причиняват разранявания по кожата, едновременно ги разболяват и ги правят безполезни като болничен персонал.

Снимка: Getty Images

Разопаковането на медицинските консумативи и поставянето на инжекция на пациентите, когато медицинските сестри трябва да носят четири слоя латексови ръкавици, е особено трудно. Заради предпазните маски на сестрите се налага постоянно да викат, защото пациентите на ги чуват и разбират.

"Поради изключителен недостиг на медицински специалисти в града, 14 000 медицински сестри от цял ​​Китай доброволно са дошли в Ухан, за да помагат на местните медицински специалисти", пишат двете сестри от Гуанджоу.

Ухан, Китай
Снимка: Getty Images

"Но имаме нужда от много повече помощ. Молим медицинските сестри и медицинския персонал от други страни в света да дойдат сега в Китай, за да ни помогнат в тази битка", казват медицинските сестри.

"Надяваме се, че епидемията от COVID-19 ще приключи скоро и хората по света ще останат в добро здраве", завършва отвореното писмо на китайките.

Целият текст на отвореното писмо от медицинските сестри в Унах можете да прочетете в списание The Lancet