Около 3000 ученици се събраха на 14 февруари в тайландската провинция Аютая, за да изпратят "валентинка" във формата на сърце на Китай, тъй като страната продължава да се бори с епидемията от коронавирус.

"Китай, продължавай да се бориш!", скандираха учениците и учителите, които оформиха сърце в двора на училището "Джирасат Витая".

В будисткото кралство Тайланд са регистрирани общо 33 случая на коронавирус, но засега няма смъртни случаи.

По последни данни на Китайската национална здравна комисия от вчера са регистрирани 121 нови смъртни случая и 5090 нови случая на заразяване с коронавируса в континенталната част на страната. Така общият брой на заразените с вируса вече е нараснал на 63 851 души.

"Искаме да поздравим хората от Китай и Ухан. Искаме да покажем това в интернет на всички в света, за да видят нашите добри намерения към китайците. Искаме да им предоставим нашата подкрепа и те могат да го видят в приложението WeChat", казва 12-годишният ученик Чутидет Масписит.

"Заради настоящата ситуация в Китай хората се чувстват разтревожени и притеснени, така че народите от други страни трябва да им дават увереност, за да могат да се справят. Сега заради тази епидемия всички се чувстваме загубени, много китайци се притесняват. Така че ако тайландците могат да ни дадат увереност и подкрепа, със сигурност ще им бъдем благодарни", казва Лианг Джи, учителка в китайския град Сямън.