Докато светът не спира да следи напрегнато последните новини за епидемията от коронавирус, която тръгна от Китай, една фотографка излиза на улицата, за да види с очите си последствията от ситуацията. Никол Чан живее в Шанхай през последните шест години, но за американката тази китайска Нова година не е като никоя друга досега...

Вместо обичайно улиците да са изпълнени с милиони жители и посетители на Шанхай, най-големият град в Китай остава празен и тих. Шанхай е един от четирите градове-провинции, пряко подчинени на централното правителство в страната. Правителството е посъветвало хората да останат вкъщи, а повечето предприятия и училища са затворени, което превръща града с 24 млн. души в призрачен.

Никол Чан е една от малкото, които се осмеляват да излязат навън – така в условията на епидемията се ражда фотосерията "One Person City", в която фотографката успява да заснеме града така, както рядко би имала възможност иначе.

Въпреки че официално населението на Шанхай не е под карантина, хората не рискуват да излизат навън, поради което Чан често се оказва напълно сама сред мащабите на мегаполиса и буквално не вижда други човешки същества.

За Чан това е напълно сюрреалистично преживяване, имайки предвид динамичната среда на града, с която е свикнала. Сега оживените булеварди с коли и тълпите из улиците на града са заменени от страховита тишина и празнота.