С развитието на медицината естетичната хирургия претърпява значителна трансформация. Днес, за да коригираме тялото си, не е необходимо да се подлагаме на инвазивни операции. 

Новите методи предоставят възможности за подмладяване и лифтинг на кожата без дълги периоди на възстановяване и „лягане под ножа“.

Един от водещите специалисти, които трансформират естетичната медицина, е д-р Джордж Суламанидзе. Той е световноизвестен пластичен хирург и дерматолог с многогодишен опит, известен със своите иновации в областта на естетичната хирургия и по-специално с развиването и подобряването на методите за лифтиране с конци, които са разработени и патентовани от неговия баща - пластичния хирург д-р Марлен Суламанидзе. Техниката е създадена през 1996 г. като оттогава тя постоянно се усъвършенства.

Имахме възможността да се срещнем и разговаряме с д-р Суламанидзе, който ни сподели как жените могат да помогнат на тялото си да изглежда по-добре след бременност и раждане и да подмладят кожата си без инвазивна хирургическа намеса.  

КОНЦИ ЗА ЛИФТИНГ

 

 

Методите, разработени от д-р Марлен Суламанидзе, представляват набор от техники за лифтинг и подмладяване на кожата чрез използването на специални конци, които са изработени от биосъвместими материали като полилактична и хиалуронова киселина, не само повдигат механично кожата, но и стимулират производството на колаген и еластин.

 

„Първоначално използвахме тези конци само за лифтинг ефект, повдигане на тъканите. Но днес имаме 30 различни типа конци и повече от 50 метода за тяхното използване,“ разказва д-р Джордж Суламанидзе.

 

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ

Едно от приложенията на конците е възстановяването на жените след бременност. Много жени изпитват проблеми със загуба на еластичност и увисване на кожата след раждане в областта на гърдите, бедрата и коремната област.

Снимка: д-р Джордж Суламанидзе

 

Тук Aptos конците предлагат решение за повдигане и възстановяване на гърдите без необходимостта от инвазивни хирургични процедури.