Една от жените даже си признава, че е правила секс с мъж, за да изхвърли боклука. Thinkstock / Guliver Photos

Въпреки, че мъжете живетя с мисълта, че жените са непоправими романтици, те дори не подозират какви неромантични подбуди имат някои жени, когато опира до секс.

На една романтична жена се падат две практични. Някои жени правят секс, за да успокоят мъката си или да запазят отношенията в семейството. Страстта и романтичната подбуда са в дъното на списъка. Една от жените даже си признава, че е правила секс с мъж, за да изхвърли боклука.

Психолозите Синди Местон и Дейвид Бас от университета в Тексас правят изследване и стигат до тези интересни изводи.

В него 1000 жени отговаряли защо правят/или биха правили секс. Ето някои от отговорите:

1. Сексът е духовен опит; сексът е най-близкото до Бог действие – един отговор.

2. Сексът ми помага да се избавя от скуката – един отговор.

3. Правила съм секс заради чувството на съжаление към мъжете – един отговор.

4. Повече секс - повече семеен мир и разбирателство
84% от жените признали, че сексът гарантира мирът в семейството и е добър аргумент да накарат мъжа да свърши някаква домакинска работа. Една дама си признала, че е спала с мъж, за да изхвърли боклука.

5. Даваш секс - получаваш лукс. Повечето представителки казвали, че се ръководят от егоистични подбуди като материална подкрепа или подаръци.

10 % от жените са съгласни, че сексът им е донесъл много подаръци. „Той ме покани в луксозен ресторант”, „похарчи куп пари заради мен”, „показа ми колко луксозен може да бъде животът” – споделят част от дамите.

За много от жените сексът не е свързан с любов и романтична история, а го възприемат по-скоро като забава и развлечение. „Живот без секс - не. Животът е твърде кратък, за да чакам половин година, докато се влюбя. Затова предпочитам да се насладя на един див секс, макар и без любов”.