Според много лекари мазните храни могат да станат причина за липса на ерекция при мъжа, и дори за импотентност. Професорът по урология Е. Дъглас Уайтхед обяснва този факт със запушващото действие на мазнините. Те се наслагват в артериите, а резултатът е т. нар. инфаркт на пениса или перманентна импотенция. За да избегнете този неприятен и за двамата проблем, мъжът трябва да спазва диета. Тя не е строга и няма за цел да понижи теглото му, а само да понижи количеството на мазнини, които могат да запушат артериите.
Така ще си гарантира не само навременна ерекция, но и здраво сърце.

10 основни правила против инфаркт на пениса:

1. Ако приготвяте омлет, не слагайте жълтъците. Един жълтък съдържа 5 г мазнини.

2. Заменете пълномасленото мляко в кафето с нискомаслено или с растителна сметана.

3. На филията заместете майонезата с горчица.

4. От каквото и да е месото за консумация, нека то да е филе. Особено полезно е месото да се маринова със зеленчуци и вино.

5. За предпочитане е да го приготвяте на скара или варено. Предварително отделете късовете, в които има тлъстини.

6. Морските продукти са изключително полезна и чиста откъм мазнини храна. В рибата се съдържат много омега-3 киселини и други полезни вещества.

7. Ако запържвате месо или зеленчуците, правете го в силно сгорещена мазнина и без да обръщате излишно парчетата. При всяко обръщане те поемат повече от олиото.

8. Заменете сладките тестени десерти и сладолед с плодове и кисело мляко.

9. Ядките трябва да се ограничат. Ако се консумират, трябва да са само пресни. В никакъв случай запържени или печени и поръсени със сол. В тях съдържанието на мазнини е особено високо.

10. Правете секс. Според д-р Уайтхед по време на страстен секс с продължителност 30 минути се изразходват 200 килокалории. Това означава, че сексът освен всичко останало е и прекрасно средство за здравна профилактика.