Цели 64% твърдят, че готвят в къщи и го правят с удоволствие. Thinkstock / Guliver

Съвременният мъж е комбинация от стари ценности като дом, вярност, любов, трудолюбие и по-съвременни схващания за ролята на двата пола в живота, установи анкета на AskMen.com.

В анкетата участваха над 87 000 мъже от САЩ, Австралия, Канада и Великобритания.

Резултатите показват, че днешните мъже гледат на щастливото семейство като на най-важния символ за успех, по-важен от материални придобивки като луксозни коли и къщи.

Цели 64% твърдят, че готвят в къщи и го правят с удоволствие. Thinkstock / Guliver

Цели 78% от господата казват, че потенциалът за женитба е или "много важен" или "важен" за решението с кого да излязат. 67% пък мислят, че бракът е необходима институция, в която биха участвали.

Освен това 98% от мъжете не се чувстват неловко, ако партньорката или съпругата им печели повече от тях. Цели 64% твърдят, че готвят в къщи и го правят с удоволствие. Само 5% мислят, че готвенето е женска работа.

Резултатите разкриват, че представите кои занимания са подходящи за мъжете, се променят, защото и семейният живот вече е различен.

За 3/4 от мъжете верността е най-важна и те никога не биха изменили. 31% държат приятелката им или съпругата им да е вярна, като това е по-важно за тях от чувството за хумор (25%), грижовност (24%), интелигентност (20%).

Що се отнася до романтичността, цели 78% от мъжете твърдят, че често са такива, като целта на по-голямата част е не перспективата за секс, а да създадат чувство за близост.