В комуникацията между мъже и жени има много подводни капани, в които често можете да попаднете. Често жените казват неща, които изобщо не мислят, но очакват вие да помислите сериозно върху тях. Често казват и такива теща, от които настръхвате и съжалявате, че не живеете в арабския свят. Ето кои са са “опасните реплики”, които тя може да ви каже.

5 неща, които жените не признават

“Той е само приятел”

Възможно е, всеки си има приятели от другия пол и това е естествено. Само че, всеки мъж настръхва при произнасянето на тези думи. Самият факт, че е станало въпрос за лицето Х, означава, че се съмнявате в ролята му в живота на вашата половинка. Ако тя  повдигне въпроса, без да сте я питали, това може да означава, че тя се съмнява за неговата роля в живота й. Или във вашата. Дано наистина е приятел, иначе много скоро вие ще сте й само приятел. Без параноя - нещата просто стоят по този начин и трябва да знаете, че тази фраза понякога представлява аварийните светлини в една връзка.

Бате, по-добре недей

“Всичко е наред, няма проблеми”

В женския речник всичко е обърнато на обратно. В комбинация с кисело изражение, тези думи означават, че проблем има и той се задава за челен удар с вас. Само по себе си е почти невъзможно всичко да й е наред, така че, ако тя го каже, това означава, че нещо хич не е наред.

Тя ти изневерява?

Но, както обикновено, тя очаква от вас да разберете сам какво и защо не е наред. Защото сте заедно, защото се обичате и защото сте едно цяло, не за друго...

Да запазим любовта

“Обикновено не правя така”

Събирайте по един лев, всеки път, щом чуете това. Твърде малко са нещата, които хората правят само по веднъж в живота си. Те най-често имат практика в областта и готова реплика за след това. Така че, ако тя ви е замерила с X-box-а, следващият път най-вероятно срещу вас ще лети телевизора.

Красива съпруга - добър брак

“Не е нужно да ми купуваш нищо за Свети Валентин”

Така - тя е модерна, самостоятелна и уверена жена, която няма нужда да бъде глезена с простотии за празника на влюбените. Това всички го знаем, защото сме го чували по сто пъти. И всеки път не е вярно. Жените обичат да се сравняват с другите жени във всичко, така че има значение дали и какво ще й подарите по случай като този. Дори да няма скандал, заради тъпия Свети Валентин със сигурност ще разберете какъв тъпак сте, че ВСЕ ПАК не сте й взели нищо за празника. Защото еди-кой-си е толкова зле, че се връзва на тия простотии и си е дал цялата заплата за лъскав подарък на приятелката на вашата приятелка.

Плюс е да си обвързан по Коледа

Повечето мъже клякат пред тази алтернатива, защото не искат да се чувстват като гузни тъпаци, особено без логична причина.

Трепетлика или бегония?

“Искам да съм сама за малко”

В речника на жените, както казахме, всичко е обърнато на обратно. Ако тя иска да е сама за малко, това означава, че иска да е сама за съвсем малко. През останалото време очаква вашата подкрепа, за да преодолее поредния безумен филм, който се случва в главата й. Проблемът е, че резултатът от този филм може да доведе до неприятни последици за взаимоотношенията ви, така че по-добре не я слушайте. Ако я послушате и не сте до нея, както тя всъщност очаква, много скоро тя ще ви накара да се чувствате като...пълен тъпак.

“Може да си останем приятели”

При някои хора наистина това сработва. Те или са били много време заедно и се уважават като личности, или са били много кратко време заедно и им е все тая дали ще са приятели с жената, с която са спали. В такъв случай "приятели" означава, че ще сте достатъчно близо, че пак да правите секс.

Тя е обвързана, но все пак...

При всички останали това просто няма как да се случи. Когато контролният пункт на секса е факт, нещата не се връщат обратно в начална фаза.

Най-много да си скъсате нервите един на друг, докато се опитвате да се държите като възрастни хора.

“Няма проблеми, забавлявай се с приятелите си”

Какво? Има някакви там хора, с които искате да прекарвате времето си, вместо с нея? Може да се прави на широко скроена, но в главата й филмът е друг. Със сигурност си мисли, че щом я пренебрегвате така заради приятелите си, следващият път, когато ви се прави секс, най-добре да се обърнете към тях. Това е капан отвсякъде, но е задължително преодолим, защото, ако заиграете по тази свирка, ще потънете в нейния свят. Там няма футбол, тъпи шегички и алкохол.

Нейната депресия...