В едно скорошно проучване на изследователския център Pew се споменаваше цифрата 8 – това е процентът на жените, които гледат порно. От британския магазин за секс играчки и бельо Ann Summers сметнали, че числото е прекалено малко и решили да направят собствено проучване по темата – дали жените гледат порно или не, как то се отразява върху тях и върху настоящата им връзка. В допитването участие взели 300 жени, които споделили какво мислят за любовта, секса и порнографията. Ето няколко извода от него, които сме сигурни, че ще ви учудят:

Порното подобрява връзката и сексуалния живот
Двойки, които поне веднъж в седмицата гледат заедно порно, са по-задоволени сексуално и връзката им е по-здрава, в сравнение с такива, които правят това по-рядко или изобщо не го практикуват. 58% от жените, които гледат порно с половинката си, споделят, че това е оказало положителен ефект върху интимния им живот, а 50% от тях заявяват, че това им е дало повече увереност да си поискат това, за което мечтаят в леглото.

Какъв сексуален тип си?>>
 

Повечето жени не смятат порното за изневяра
Да, това е правилната позиция според нас, но със сигурност има и жени, които смятат това за изневяра. За щастие процентът им е почти нищожен, защото 93% дамите, участвали в изследването, дават зелена светлина на своите партньори да разглеждат снимки с голи мацки и да гледат занимателни клипчета с тях.

Топ 10 сексуални фантазии на жените. Част 1>>
 

Порното помага за справяне със стреса
85% от дамите в изследването са заявили, че гледането на порно им помага да избягат от проблемите и реалността – поне за малко. Други 23% споделят, че това им помага да се справят със стреса. Това явление си има и научна обосновка, според която мъже, които разглеждат секси снимки на жени са по-малко стресирани от тези, които разглеждат снимки с непорнографско съдържание. И още една любопитна подробност – мъжете с първите картинки се справят и с около 50% по-добре на тестове по математика, ако преди това са имали досег до такива снимки.

Топ 10 сексуални фантазии на жените. Част 2>>
 

Всъщност... жените си правят собствено аматьорско порно
Половината от участвалите в изследването жени са заявили, че имат секс запис с настоящия си партньор или с някой от бившите. Няма лошо – всичко, което е одобрено и от двамата в една връзка, може да я направи по-пикантна и пиперлива.

Секстайните на звездите>>
 

Най-много порно гледат жените...
57% от жените, които гледат порно сами, са на възраст между 18-24 години. Това означава, че младите жени са по-склонни да експериментират с клипчетата с порнографско съдържание.

5 секс движения, които всяка жена трябва да опита>>