1. Сериозна майка или секси момиче - изпадате в крайности в отношенията си с мъжете
Във връзките си сте или вечно на разположение, или абсолютно недостъпна за мъжа. В първия случай постоянно правите компромиси със себе си, променяте приоритетите си, само за да угодите на неговите желания. Във втория случай сте силната работеща жена или майка и някъде съвсем в далечината сте оставили онова чаровно секси момиче, в което той се е влюбил. Не забравяйте – истинската жена е като сложна плетеница. Тя не е само загрижена майка, защото загрижената майка често е изморена, нервна и сериозна. Тя не е само секси момиче, защото секси момичето често допуска грешките на младостта. Срещнете тези две личности в себе си някъде по средата и им позволете да живеят в хармония.

2. Красива за непознатите навън – неглиже за любимия вкъщи
Странен феномен е, но се случва често – излизайки навън, обличаме новите си дрехи, гримираме се, оправяме косата си. И за кого? За непознатите, които ще срещнем. А пред собствения си мъж сме по домашни дрехи, с коса, вързана на конска опашка, без грим и парфюм. Причината – търсим одобрение, положително обществено мнение. Мъжът вече сме го спечелили, той е до нас, няма да полагаме усилия за него. Грешка! Да бъде красива е от основните мисии на жената, независимо на колко години е, какво работи и от колко години е заедно с половинката си.

3. Повтаряте му едно и също и го критикувате
Често, без да го осъзнавате, се опитваме да внушите на мъжа, че той не отговаря на представите ви за партньор. Повтаряте му „Мързелив си!“, „Само толкова ли можеш?“, и т.н. Но знаете ли – има една малка тайна – ако постоянно повтаряш едно и също, накрая то става реалност. И дори мъжът да не е мързелив, и дори да може много повече, в един момент просто ще се пусне по течението и ще реши да бъде такъв, какъвто е според критиките ви. Правилните реплики са – „Натъжаваш ме, защото...“, „За мен е важно и мислех, че ще разбереш, но...“. По такъв начин му внушавате отговорност за своето състояние. Мъжете обичат спокойствието и поемането на допълнителна отговорност ги изважда извън зоната им на комфорт. Бъдете сигурни, че следващият път той ще направи всичко възможно да не ви натъжава, вместо да си носи последствията от това.

4. Не окуражавате мъжа до вас да говори
Мъжете са способни да си построят планина от самота, вместо да говорят за проблемите или да споделят плановете си. По мъжките закони, ако той живее заедно с една жена, вечер се прибира при нея и заедно ядат супа – значи я обича. На жената обаче това не й е достатъчно. Силният пол има нужда да бъде окуражаван, и то не за да влезе в битка и да доказва силата си, а за нещо много по-просто – да говори.

5. Давате му непоискани съвети
Непотърсеният съвет не е полезен, той е досаден! Наставленията и поученията, когато никой не пита за тях, са излишни. Особено ако са споделени в момент, в който мъжът изобщо не слуша – докато шофира или докато гледа мач. Тогава казаното е просто шум. Мачът ще свърши, ще вечеряте, ще правите секс и от утре всичко ще е същото. Следващият път просто се убедете, че имате цялото му внимание преди да започнете разговор.