Жените заслужават да имат оргазми. И всяка история за секс, в която жена споделя „Не свърших“, е тъжна история. Може би единственото по-важно от кулминацията е да се наслаждаваме на секса през цялото време, да влагаме страст и това да се случва регулярно. Но оргазмите са си оргазми. И са важни! Освен това са разнообразни и има различни начини, по които да си ги причиним.

Много жени познават единствено и само клиторния оргазъм, и то когато се докосват сами. Бети Додсъм, американски автор на много книги на секс тематика, наричана Богинята на оргазмите, споделя, че оргазмите на клитора и пениса са резултат от стимулиране по пудендален път, докато оргазмите, които са резултат от точкова, вагинална и ректална стимулация, включват тазовия нерв, което може да доведе до удоволствие по изненадващи начини.

Тялото е способно на много интензивни, дълбоки реакции, излъчващи и получаващи енергия. Секс експертът Лу Паджет, авторка на „Книгата на великия любовник“, пише, че с вагината си жената може да изпита 10 различни оргазма, докато с пениса си мъжът може да има 8.  

Освен че лекуват мигрени и облекчават стреса, оргазмите успокояват болката, повишават имунната система и осигуряват на тялото ефективна тренировка.  Ето кои са 12-те вида оргазъм, които може да изпита жената, и как да си ги достави.

1. От G точка
Някои експерти твърдят, че малката точка на входа на вагината, наречена G точка, е мит. Наречена е така, съкратено от Graffenberg точка, тъй като взима първата буква от фамилията на учения, който я открива. Това е Ернест Графенберг – немски лекар и учен, изследвал ролята на уретрата на жената в оргазма. Това е една от най-мистериозните ерогенни зони, като съществуването й все още е обект на дискусии. Всъщност дали вярвате, или не в нейното съществуване няма никакво значение. Ако изпитвате удоволствие от тази област на тялото ви – просто продължавайте да стимулирате. G Точката се стимулира с кръгови движения, натиск или лек масаж. Не се страхувайте да навлажните ръцете си и да увеличите максимално оргазмичния си потенциал. Ако сте с мъж, ще увеличите удоволствието, като го накарате да целува срамните устни.

Снимка: Pinterest.com

2. От зърната на гърдите

Според проучване на Science of Relationships, стимулирането на зърната на гърдите активират област в мозъка, известна като генитална сензорна кора. Това е същата мозъчна област, активирана чрез стимулиране на клитора, влагалището и шийката на матката. 

3. От целувка

Устните са осеяни с нервни окончания, които се класифицират по чувствителност с други участъци на тялото, като зърната и клитора. Това означава, че устните имат същата сила да ви възбудят. Оргазъм, в който са включени само устните, изисква известно време. Бавното синхронизиране на устните, докосването на езика и дразненето са част от изграждането на възбудата. Постигането на оргазъм по този начин изисква задълбочен фокус, но може да се случи.

Снимка: iStock

4. Анален оргазъм

Ако искате да опитате, използвайте доза лубрикант, за да направите пътя за проникване по-лесен и гладък. Аналното проникване в началото трябва да е бавно. Особено ако сте новак в този вид секс. Стегнатите мускули и тънкият епителен клетъчен слой вътре може лесно да се разкъсат, но същите те са в състояние да ви осигурят сензационно удоволствие. Аналните топчета са добра играчка за начинаещи, която можете да включите в секс играта.

Снимка: iStock

5. От U-точката

Нарича се така, защото е оргазъм, провокиран от уретрата. Да, точно от тази дупчица, от която пишкате. Изненадани ли сте? Тя всъщност е заобиколена от три страни от клитора. Той всъщност е много по-голям, отколкото си мислите, както и по-дълбок – простира не на около 6-10 см навътре. Точната стимулацията на U-точката води до силна възбуда.

Снимка: iStock

6. От А-точката

Това е точка във вътрешна вагинална зона, известна още като преден форникс. Потърсете го на предната вагинална стена, нагоре, към областта на корема. Някои определят тази точка като голяма, податлива на натиск. Стимулирането на А-точката е индиректно стимулиране на G-точката. Тази зона се усеща най-добре, когато сте доста възбудени и мускулите са релаксирани.

7. Вагинален оргазъм

Този оргазъм изисква дълбоко проникване. При някои вагини тази област е доста чувствителна и е възможно дори да се усети болка. Но много жени изпитват интензивни оргазми със стимулация на тази област. Някои го усещат като анален секс. Причината е, че и тук се стимулира задния форникс, което са същите нервни окончания като при анален секс.

8. Клиторен оргазъм

Има много по-голяма вероятност да стигнете до голямото O, ако партньорът ви се заиграе в началото с местата около клитора, не директно с него. Почти всички жени, които имат клитори, са способни да получат клиторен оргазъм. Всъщност повечето не могат да стигнат до другите видове.  Това е така, защото клиторът се счита за черешката на удоволствието - малък любовен бутон, ключ към приблизително 8000 нервни окончания. За сравнение пенисът има около 4000. Независимо дали получават орален секс, използват пръстите си или любимия си секс продукт, клиторните оргазми са едни от най-любимите на жените. Колкото по-възбудени сте, толкова по-голям и набъбнал става той. Ето защо прелюдията е толкова важна част от цялостното изживяване на удоволствието. 

Снимка: iStock

9. Зонален оргазъм

Зонвите оргазми са тези, които се преживяват чрез стимулиране на зона, която не е задължително да се смята за еротична. Такива може да са ключица, тила на врата, вътрешната част на бедрото и др.

Снимка: iStock

10. Смесен оргазъм

При смесените оргазми едновременно се стимулира повече от една област. Представете си го - една ръка на клитора, друга на гърдата, уста в целувка, крак, увит, плътно около бедрата... Или масажирате зърната на гърдите, докато използвате вибратор, прониквате в ануса с пръст или галите срамните устни. Сексът е свързан с удоволствие, връзка с друг човек и много други прекрасни неща. Но понякога сексът е свързан и с това просто да свършите и да освободите сексуалната енергия от тялото си.

11. Ментален оргазъм

Тези оргазми са истинското доказателство, че мозъкът най-големият сексуален орган. Случват се, породени от сексуални мисли или сънища. На сън тези оргазми се случват случайно. Но ако използвате въображението си, може просто да потренирате, за да успеете да ги постигате, когато си пожелаете.

12. Мултиоргазъм

Множествените оргазми се получават в две форми: последователни (един след друг, с време за почивка между тях) и сериен (един след друг). Множествените оргазми изискват известно време за самоизследване. Някои жени изпитват трудност да изпитат един оргазъм, какво ли остава за многократни. Ако това сте вие, знайте, че не сте единствената. Използването на различни техники, стимуланти или фантазии – това е всичко, което може да ви накара да постигнете по-лесно мулти-магията. Ако множественият оргазъм е целта ви, след като сте достигнали първия си оргазъм, направете секунда пауза, дишайте и след това опитайте да получите друг. Използвайте силата на ендорфините, отделени след първия оргазъ,м и продължете напрежението, независимо дали става дума за клиторен, вагинален или анален оргазъм.

Снимка: iStock