Жените заслужават да имат оргазми. И всяка история за секс, в която жена споделя „Не свърших“, е тъжна история. Може би единственото по-важно от кулминацията е да се наслаждаваме на секса през цялото време, да влагаме страст и това да се случва регулярно. Но оргазмите са си оргазми. И са важни! Освен това са разнообразни и има различни начини, по които да си ги причиним.

Много жени познават единствено и само клиторния оргазъм, и то когато се докосват сами. Бети Додсъм, американски автор на много книги на секс тематика, наричана Богинята на оргазмите, споделя, че оргазмите на клитора и пениса са резултат от стимулиране по пудендален път, докато оргазмите, които са резултат от точкова, вагинална и ректална стимулация, включват тазовия нерв, което може да доведе до удоволствие по изненадващи начини.

Тялото е способно на много интензивни, дълбоки реакции, излъчващи и получаващи енергия. Секс експертът Лу Паджет, авторка на „Книгата на великия любовник“, пише, че с вагината си жената може да изпита 10 различни оргазма, докато с пениса си мъжът може да има 8.  

Освен че лекуват мигрени и облекчават стреса, оргазмите успокояват болката, повишават имунната система и осигуряват на тялото ефективна тренировка.  Ето кои са 12-те вида оргазъм, които може да изпита жената, и как да си ги достави.

1. От G точка
Някои експерти твърдят, че малката точка на входа на вагината, наречена G точка, е мит. Наречена е така, съкратено от Graffenberg точка, тъй като взима първата буква от фамилията на учения, който я открива. Това е Ернест Графенберг – немски лекар и учен, изследвал ролята на уретрата на жената в оргазма. Това е една от най-мистериозните ерогенни зони, като съществуването й все още е обект на дискусии. Всъщност дали вярвате, или не в нейното съществуване няма никакво значение. Ако изпитвате удоволствие от тази област на тялото ви – просто продължавайте да стимулирате. G Точката се стимулира с кръгови движения, натиск или лек масаж. Не се страхувайте да навлажните ръцете си и да увеличите максимално оргазмичния си потенциал. Ако сте с мъж, ще увеличите удоволствието, като го накарате да целува срамните устни.

Снимка: Pinterest.com

2. От зърната на гърдите

Според проучване на Science of Relationships, стимулирането на зърната на гърдите активират област в мозъка, известна като генитална сензорна кора. Това е същата мозъчна област, активирана чрез стимулиране на клитора, влагалището и шийката на матката. 

3. От целувка

Устните са осеяни с нервни окончания, които се класифицират по чувствителност с други участъци на тялото, като зърната и клитора. Това означава, че устните имат същата сила да ви възбудят. Оргазъм, в който са включени само устните, изисква известно време. Бавното синхронизиране на устните, докосването на езика и дразненето са част от изграждането на възбудата. Постигането на оргазъм по този начин изисква задълбочен фокус, но може да се случи.

Снимка: iStock

4. Анален оргазъм

Ако искате да опитате, използвайте доза лубрикант, за да направите пътя за проникване по-лесен и гладък. Аналното проникване в началото трябва да е бавно. Особено ако сте новак в този вид секс. Стегнатите мускули и тънкият епителен клетъчен слой вътре може лесно да се разкъсат, но същите те са в състояние да ви осигурят сензационно удоволствие. Аналните топчета са добра играчка за начинаещи, която можете да включите в секс играта.

Снимка: iStock

5. От U-точката

Нарича се така, защото е оргазъм, провокиран от уретрата. Да, точно от тази дупчица, от която пишкате. Изненадани ли сте? Тя всъщност е заобиколена от три страни от клитора. Той всъщност е много по-голям, отколкото си мислите, както и по-дълбок – простира не на около 6-10 см навътре. Точната стимулацията на U-точката води до силна възбуда.

Снимка: iStock

6. От А-точката

Това е точка във вътрешна вагинална зона, известна още като преден форникс. Потърсете го на предната вагинална стена, нагоре, към областта на корема. Някои определят тази точка като голяма, податлива на натиск. Стимулирането на А-точката е индиректно стимулиране на G-точката. Тази зона се усеща най-добре, когато сте доста възбудени и мускулите са релаксирани.