Не избираме в кого ще се влюбим. Затова често се случва това да е неподходящият, посредственият, скръндзата, романтикът или пък... по-възрастният от нас. Разликата в годините не е в топ 3 на критериите в началото на една връзка. За нея обикновено се замисляме чак когато отношенията станат по-сериозни. Разлика в годините от 10-15 години не е изключение в ежедневието. Холивудските звезди буквално си играят с годините – Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс имат 25 години разлика.


Да си във връзка с по-възрастен мъж има своите прекрасни, положителни страни, дори да не си Катрин Зита-Джоунс. Ето кои са:

1. Не се притесняват да говорят за чувствата си
Обикновено жените сме щедри в емоциите. Споделяме ги с думи и жестове. В това отношение мъжете са по-обрани, заради едно наложило се клише – да проявяваш емоция е слабост. Точно този грешен знак отвежда много мъже в улица без изход. По-възрастните мъже действат по-зряло. Може да не покажат веднага емоциите си, но със сигурност имат много по-малко задръжки и не се страхуват да разголват душата и сърцето си. Те разбират важността на този акт и могат октирто да отделят достатъчно време, за да обсъдят това с жената, която са избрали.

2. Може да ви помогне да разширите своя мироглед, знания и индивидуалност
Ако попаднете на подходящия, това може да се случи до степен, в която да излезеш от черупката си и да откриеш истинското си аз. Просто той вече е минал през това, което на теб тепърва ти предстои. Много е важно в такъв момент да не се дават непоискани съвети, а просто деликатно да се задава посока. Все пак никой не иска друг да минава неговия път. Дори да е най-умният и секси по-възрастен мъж.


3. Той наистина ще оцени индивидуална красота на жената
С напредването на възрастта мъжете се научават да оценяват вътрешната красота и да обичат заради нея, не заради дългите коси и стегнатите гърди. Разбира се, има си изключения, в които никоя интелигентна жена няма да спечели състезанието пред млада жена със сочни устни. Мъжете виждат промените на възрастта по най-точния критерий – себе си. Знаейки, че хлапакът завинаги ще си остане вътре в тях, са по-склонни да надникнат в душата на една жена и да открият ценното там.

4. Може да е вашата опора
По-възратсните мъже като цяло имат по-голяма увереност, която се базира на техния опит. Те знаят откъде са дошли и накъде отиват. Затова и са по-ясни в своите намерения.

5. Ще го стимулирате със своята младост
Когато сме млади, сме склонни да бъдем по-даващи, да се вълнуваме повече, да сме по-активни. Подобно на смеха, всичко това може да бъде заразително. А няма по-хубаво чувство от това да се усетиш отново млад.

Снимка: iStock6. Планира дългосрочно 
Тези мъже са изживели своята младост и свобода. Затова са склонни да търсят единствената. Те нямат време за губене, а често и желание за такова. Не искат да инвестират времето си в нещо, което няма да продължи дълго.

7. По-възрастният мъж е много по-внимателен
Те са имали повече време да разберат какво харесва една жена и как да се отнасят с нея. Критериите им са се променяли във времето и са станали по-устойчиви. Те са склонни да прекарат повече време, като ви покажат колко много ги интересувате.

8. Уважават миналото и... бившите
По-възртасните мъже имат своето минало – партньори, сватби, разводи и т.н. Ако връзките им са приключвали цивилизовано, би следвало да изпитват уважение към бившата си съпруга или партньорка. Това означава, че вие спокойно може да направите същото и нивото на ревността ще бъде сведено до минимум.

9. Независими са
Това ще се отрази добре и на вашата независимост – не бихте я загубили. Ако говорим за финансова независимост, тук също биха имали повече плюсове. Спестявания се трупат с комбинативен ум, възможности и време.

Снимка: iStock10. Имат повече опит в секса
Или поне така ни се иска. Защото сексът е като приятелството – изпитва се не във времето, а в конкретната ситуация.