‘’Забравени селски гозби за градски хора’’ – така Галя Толкингтън и Диана Шингарова са кръстили четвъртия том на "Изкуството на истинската храна", който от седмица е на пазара и радва почитателите на концепцията за бързо, здравословно и вкусно хранене. Ако досега не сте колекционирали техните кулинарни картички, ще бъдете приятно изненадани от лекотата, с която се приготвят рецептите в тях. От едната страна ви радва снимка на ястието, а от другата с едно движение научавате за лесното приготвяне на здравословна храна, само с няколко съставки.

‘’В първите три тома ние показахме, че красиво поднесената, приготвена с внимание и любов храна, наистина може да те държи във форма и добро настроение. Картичките с предварително преброени калории помагат на всяка диета! Ако избягвате въглехидратите, то за вас е том 1, за пости сме приготвили том 2, за празници, том 3, а сега и том 4, който храни нашите спомени и емоции! Беше ни криво, че цяло едно поколение расте без да разбира, че бабиният пататник храни не само тялото, но и душата, че купичка боб е 400 калории, че гъбена супа не се прави цял ден... Така се роди том 4, с който много се гордеем. Да се върнеш към кулинарните си корени, да уважиш традициите на няколко поколения и да адаптираш всичко към забързания градски ритъм, е невероятно приключение!’’ – споделя Диана Шингарова.

Двете момичета сближават хората с храната вече повече от година и са в процес на създаване на още четири тома с кулинарни картички. Техните вкусни рецепти са достъпни за всеки начинаещ в кухнята, а всяка рецепта е адаптирана за добро здраве и тонус, с преброени калории.

‘’Рецептите с които ние сме отраснали, заедно с домашните традиции, с които сме се запознали пътувайки по света, показват разбиране на природата и сезонния характер на добрата и пълноценна кухня. Така през пролетта може да се насладите на ягодов айрян, а през есента на печени ябълки и хрупкави ореховки. Салатите от градината са най-вкусни през лятото, а през есента се обръщаме към горещите супи. Тези принципи винаги помагат, когато сте на диета, защото приемането на по-малко калории не бива да става за сметка на качеството на храната!’’ – казват момичетата.

Препоръчваме ви да опитате специално избраната рецепта от том 4 на Изкуството на истинската храна: ‘’Юнашки качамак’’. Насладете му се за обяд още тази събота и неделя.

Със съдействието на www.artofrealfood.com
Линк към 4 том