Инфузираната или ароматизирана вода е освежаващ и вкусен начин да се хидратираме, особено през лятото. Тя е пълна с ярки плодове, свежи зеленчуци, ароматни билки и дори подправки. Изключително полезна е, а е толкова лесна за приготвяне - просто добавяме избраните от нас съставки във вода.
Има обаче една важна стъпка, която не трябва да пропускаме, ако искаме да оптимизираме вкуса и хранителната стойност на напитката - периодично да разбъркваме съставките.
Това включва и лек натиск или дори смачкване на плодовете, зеленчуци или подправки. А целта е да се освободят соковете и етеричните масла. Това подобрява процеса на ароматизиране и гарантира, че всяка глътка е изпълнена с най-полезните свойства на добавките.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
За целта може да използваме дървен мъдлър за коктейли или обикновена лъжица, с които да притиснем леко съставките, завъртайки на една страна. При цитрусовите и по-меките плодове като ягодите това води до освобождаване на сока, а при билки като мента или босилек се извличат ароматните масла.
Единственото, което е нужно след това е да добавим вода и да оставим сместа да престои. Препоръчително е да се използва студена или със стайна температура.
За най-добър вкус ароматизираната вода е нужно да престои в хладилника поне няколко часа, а още по-добре за цялата нощ.
Като последна стъпка е прецеждането на ароматизираната вода, особено когато сме смесили плодове с пулпа или билки с малки листа. Това гарантира приятно преживяване при пиене, без малки парченца, които за мнозина не са особено приятни.
Подходяща напитка ли е млякото през летните месеци - вижте във видеото:
Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK
Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM
Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK