Чували сте за визуализации, а може би сте гледали и популярния филм ‘’Тайната’’? Дори не подозирате обаче, че силата на ума може да помогне да стопите всеки излишен килограм. Вижте как:

Визуализирането на желаното тяло подтиква подсъзнанието ви да се настрои за действия, които ще помогнат да се доближите максимално до желания външен вид, и обратно: фокусирането върху личните недостатъци, оплакването и недоволстването, причиняват действия, които ги засилват. Тялото реагира в унисон с мислите, с които е изпълнено съзнанието:  например, ако сте изпълнени със страх, недоволство, гняв, хормоналната ви система е напрегната и е много трудно да се справите с излишното тегло. Сякаш всичко се случва напук на вас! Наличието на желание, воля и мотивация, дори и благоприятни обстоятелства, зависят изцяло от позитивно настроения ум: благодарността, усмивката, щастието, правенето на добро и любовта, карат тялото да се чувства сигурно и намалянето на мазнините става лесно. Сякаш всичко върви по вода.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ето как работи една визуализация: за съзнанието всяка мисъл се приема за истина. Независимо дали режете лимони или си мислите, че режете лимони, тялото откликва: отделяте слюнка. Ако в съзнанието си сте красиви, обичате се, докосвате се с желание и се оглеждате в огледалото с радост, тялото ви ще откликне като ви помогне да постигнете желаната форма. Тялото следва указанията на ума, с други думи - ако постоянно се оплаквате, че имате коремче и бричове, тялото ще ги задържи, за да не се конфронтира с ума ви. Съзнанието и тялото винаги са в унисон.

Преди да започнете какъвто и да било режим за редуциране на теглото, първо минете на ‘’диета за позитивно мислене’’. Тя ще подготви подсъзнанието ви за всички действия, които ще гарантират успех.

Дотук добре, но как да си представя тялото което искам?

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos Сутрин, след събуждане и вечер, преди заспиване, се отпуснете и си представете как бихте искали да изглеждате. Бъдете реалисти в рамките на собственото си тяло и го очертайте като умел архитект. Усмихнете се и приемете новата идея.


Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosНяколко пъти дневно затваряйте очи и помечтайте. Вижте се в килограмите и дрехите, с които ще се чувствате най-добре. Представете си как се докосвате и какво усещате. Помиришете въздуха около себе си. Направете картината колкото се може по-истинска.


Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosПредставете си комплиментите, които чувате от своите приятели и близки: ‘’Ей колко добре изглеждаш! Ама как си се вталила!  Спортуваш ли нещо? Искам и аз!’’. Чуйте всяка дума живо и ясно, усмихнете се и се зарадвайте. По този начин създавате виртуална реалност, към която вашите ум и тяло ще се стремят.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosНяколко пъти дневно си повтаряйте колко лесно може да се случи промяната в тялото ви, как това е приятно пътешествие и как полезната храна, разходките с приятели, тренировъчната ви програма и времето в козметичния салон са част от радостта в живота ви. Умът и тялото ви ще копнеят за тези преживявания, вместо да страдат по изгубената баничка или геврече.

Всяка промяна в начина ви на хранене, консумираните количества, желанието ви за прием на здравословни храни, изборът от меню в ресторант, влечението ви към движение и спорт, ще бъдат подплатени от създадената от вас реалност. Ще действате сякаш имате крилe, гарантирам.

Може би вече разбирате защо, когато сте критични и недоволни, мислите за лишения и забранени храни, все нещичко куца и желаното тяло избледнява като мираж. Подгответе съзнанието си и ще имате несъмнен успех.

Със съдействието на www.artofrealfood.com