Колко ще отслабна – това е най-често задаваният и логичен въпрос, когато се започва диета. Сигурно мнозина от вас, които са се присъединили към нашето Facebook събитие, също си го задават. Едноличен отговор няма. Средно за месец се отслабва от 2 до 4 кг. Отслабване с 9 килограма на месец също е реален резултат.

Ако сте пропуснали началото на диетата ни - наваксайте!

От какво зависи колко ще отслабна?
Колкото повече имате да сваляте, толкова повече ще отслабнете през първия месец. Но – имайте предвид, че в началото организмът се изчиства най-вече от вода. Затова и килограмите се свалят бързо, докато се стигне до момент на застой. Именно той е най-опасният и много хора се отказват от диетата, когато се случи. Не се отчайвайте! Това е просто един от етапите.

Как да подсиля резултатите и да отслабна повече?
Движете се и спортувайте. Правилно хранене и спортуване е най-доброто, което може да направите за здравето и фигурата си. Когато полагате грижи, тялото ви ще се отблагодари. В това може да сте сигурни! Най-малкото, което може да направите за себе си, ако нямате време за фитнес или друг спорт е да ходите интензивно и дълго пеша (разходките в мола не се броят) и да изкачвате стълби.

Малки трикове с храната

Добре е да знаете, че:

Ако добавяте ленено семе към киселото мляко, което консумирате сутрин или следобед, ще стимулирате метаболизма и перисталтиката си. Не слагайте семената цели – счуквайте ги. Така засилвате действието им.

Грамажът на месото и зеленчуците в диетите се измерва, когато те са  сурови.

При запичане или задушаване не използвайте мазнина. 1 с.л. мазнина
съдържа 120 калории. Искате ли тези калории?

Добавяйте лют червен и черен пипер към основните ястия, когато това позволява или ви е вкусно. Лютото гори калории.

Сьомгата може да се замени с друг вид немазна риба, според вкусовите предпочитания и финансовите възможности.