Бобът не е обичайната храна, която свързваме с тънка талия. Малко хора знаят, че консумиран правилно, той може да ни даде ситост, като същевременно от него да не трупаме мазнини по бедрата. Това е така, защото зърната боб са високо хранителни и могат да ни доставят нужните полезни вещества от малко количество.

Фибри
Бобът е с богато съдържание на фибри, което е една от основните причини малко количество от него да задоволи глада ви. За да разнообразите начините, по които може да го консумирате, освен на чорба, може да добавяте зърна от него към сутрешното си смути. Други интересни начини за консумация – смесете го в омлета си, добавете към пастата, направете сос за пица.

Снимка: Thinkstock



Протеини
Зърната с високо съдържание на протеин ще ви доставят много енергия и ще задържат нивата на захар в кръвта ви. Може да хапнете няколко зърна боб между основните си хранения и така да намалите апетита си за тях. Сварените бобени зърна са по-евтиният вариант на суровите ядки като междинни хапвания.

Алтернативно решение
Добрата храна не носи празни калории. Бобът може да бъде перфектната добавка към следобедна ви закуска. Опитайте моркови, потопени в дип от боб. Може да се насладите и на суров десерт от смлени сушени плодове и ядки, с крем от боб тонка.