Есента е сезонът на ябълките. Кой би отказал да хапне захаросани сушени ябълки или пък карамелен кекс с ябълки? Какво по-нетрадиционно може да си приготвите с този плод – ябълков чипс, сандвич с ябълки, запечени със сирене чедър или пък на пица с кимион.
Ябълките може да използвате и за да направите красиви печати, с които да рисуват вашите деца. Това със сигурност ще ви осигури малко спокойствие и време за самите вас. Или пък може да порисувате заедно и да разкажете на детето за ползата от този вкусен и сочен плод. Може да си направите и нестандартен плодов маникюр.

В една средно голяма ябълка се съдържат 4 г фибри и около 95 калории. Това прави ябълката най-подходящата за междинните хранения. за предпочитане е пред чипсове и солети.

Ябълките са добър източник на витамин C, за укрепване на имунната система. Една ябълка осигурява 14% от дневната нужда на организма от този витамин.

Според последни проучвания изсушените ябълки помагат да отслабванете.
Жените, които всеки ден хапват по няколко резена, не само поддържат теглото си в норми, но и си осигуряват нисък холестерол и здраво сърце.

Хората, които често ядат ябълки, са с добър метаболизъм. Те имат и ниски нива на C-реактивен протеин. Той е маркерът, който ни известява, ако сме предразположени към сърдечни заболявания и диабет.

Ако изяждате по една ябълка преди работа, със сигурност ще бъдете по-издръжливи на напрежението. Ябълките доставят антиоксидант, наречен куерцетин, които спомага увеличаването на нивата на кислород в кръвта и белите дробове.

Е, не е ли това един наистина божествен плод?