Повечето от нас са подчинени на лошите навици на хранене заради забързаното ежедневие и стреса. Свикнали сме да купуваме едни и същи продукти от най-близкия магазин и да приготвяме едни и същи ястия всеки ден. Вижте кои от ежедневните ни навици, освен, че влияят на фигурата, са пагубни и за здравето ни:

1. Несъзнателно преяждане

Колкото по-голяма е чинията, от която ядете, толкова по-вероятно е да приемете излишни калории. Обърнете внимание на размера на приборите, както и на порцията при всяко хранене.

2. Нощни хапвания

Последното хранене трябва да се случи между 2 и 3 часа преди лягане, според специалисти. Ако ядете през нощта или късно вечерта, увеличавате шансовете си да натрупате излишни килограми и да нарушите нормалното функциониране на храносмилането.

3. Непрекъснато хранене

Хубаво е да има 4 или 5 часа между отделните хранения. Представете си, дори ако ядете ябълка, пиете кафе с мляко или пък хапвате сушени плодове или ядки, панкреасът продължава да произвежда инсулин, което означава, че изгарянето на мазнини спира.

4. Липса на пълноценна закуска

„Закуската е най-важното хранене за деня“, всички сме чували това поне веднъж. Когато пропускате хранене, метаболизмът ви започва да се забавя, което води до наддаване на тегло. Освен това закуската ви дава прилив на енергия, от който се нуждаете през целия ден. Струва си да запомните, че най-добрият старт на деня е закуската с протеини и мазнини и най-калоричното хранене за деня. Ако пропуснете закуската, е по-вероятно да преядете.

Останалите 3 хранителни навици вижте във видеото най-горе.