Знаете ли достатъчно за стриите - от какво зависи появата им, при кои хора се появяват по-често, вие предразположени ли сте? Появата им най-вече зависи от количествата колаген и витамин Е в кожата, колко е еластична тя, гените, които сме наследили от родителите си. А знаете ли, че най-разпространените твърдения за стриите, всъщност са пълна заблуда?

Само бременните жени страдат от поява на стрии


Свикнали сме, че стриите се появяват само при бременните жени, защото тялото им се променя и наедрява. Но стрии могат да се появят не само при жените, но дори и при мъжете, а те както знаем, все още не могат да забременяват.

Няма нищо по-красиво от жена, която носи живот>>
 

От стрии страдат само по-закръглените жени


От стрии могат да страдат и най-слабите, и най-дебелите жени, както и такива с нормално тегло. Никой не е застрахован, защото появата им не е пряко обвъзрана с това колко тежим, а с начина ни на живот, хранене и колко бързо сме способни да губим тегло или да качваме.

При бременните жени – стриите се появяват само на стомаха


Твърдението е вярно, но не изцяло, защото най-проблемната зона по време на бременността си остава коремът, при който кожата се разпъва. Но пък е напълно възможно краката, ръцете и гърдите също да пострадат.

Домашни убийци на стрии >>

Стриите не се появяват, когато слабеем


Напротив! Всяка рязка промяна в теглото ни се отразява върху кожата – внезапното отслабване, както и рязкото напълняване играят съществена роля във формирането на тези неприятни несъвършенства. Така че, макар и да ни харесва да отслабваме, не сме застраховани против поява на стрии.
Джесика Алба за отслабването: Беше брутално. Не е за всеки>>


Стриите изчезват напълно след употреба на скъпи кремове


Истината е, че както с всичко, така и в борбата със стриите, трябва да бъдем упорити. Няма магически крем, който да ги премахва, както няма и хапче, което да ни накара да отслабнем. Всичко се свежда до правилно хранене, достатъчно движение и умерено отслабване или напълняване.

 

 

Децата и тийнейджърите не страдат от стрии

В тези години, когато тялото е най-предразположено към промяна, стрии също се появяват – както при тийнейджърите, така и при по-малките. Хубавото при тези несъвършенства е, че те избледняват с времето много по-лесно в сравнение, ако сме ги получили в по-късен етап от живота си.