Независимо какъв стил на хранене сте избрали, ако целта ви е да намалите теглото си, успехът е гарантиран само в случай, че разхода на енергия надвишава прихода. Всяка успешна диета намира начин да редуцира приема на калории. Напомняме ви няколко лесни начина да го направите сами, при това неусетно и без особени усилия.

В ресторанта

Поръчайте две предястия вместо предястие и основно ястие. Това ще ви спести от 500 до цели 1000 калории. Изберете едно предястие, включващо зеленчуци и друго с белтъчини.

У дома

Започнете вечерята с крем супа от зеленчуци. Пасираните зеленчуци засищат за дълго време и няма да оставят много място за основното ястие. Спестявате до 500 калории!

В офиса

Почерпете колегите си с пресни сезонни плодове, вместо с бонбони, пастички или торта. Това ще спести и на вас, и на тях до 500 калории.

На кафе

Заменете леденото фрапучино със сметана и карамел, с ароматно еспресо. Някои от популярните напитки като лате, мокачино и фрапучино имат до 450 калории, от които нямате никаква нужда.

На бира с приятели

Поръчайте си студена вода или сода. Чак след това изпийте малка освежаваща бира. Редувайте всяка бира със сода или вода, за да сте хидратирани и да си спестите излишни захари. Този подход ви спестява от 200 до 500 и повече калории.

Пред телевизора

Вместо да хрупате печени ядки, снабдете се с пресни ядки в черупки. Не само ще забавите скоростта, с която ги хапвате, но и ще изядете много по-малки количества. Този трик може да ви спести до 700 калории.

Със съдействието на www.artofrealfood.com