На всички ни понякога се приисква да хапнем нещо сладко, но се спираме: „Ох, ще напълнея!” Има обаче „позволени” вкусотии, които няма да навредят на фигурата ви. Диетолози съставиха прост списък със седем продукта, от които няма смисъл да се ограничаваме, съобщава БГНЕС.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЗахарта например може да бъде заменена с мед. Той е вкусен и полезен, и може да се прибави към закуската - ако предпочитате за първото си хранене овесена каша или мюсли, например. В случай, че изведнъж ви се прииска да хапнете нещо сладко, излапайте една лъжица мед. Той не е наситен на мазнини и не причинява целулит, обясниха експертите.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosНе си представяте живота без шоколад и няма нужда да го правите, тъй като черният шоколад не е вреден за фигурата. Черният шоколад предотвратява рак и сърдечно-съдови заболявания. Важно е да знаете, че за да не пълнеете, процентът на какао не трябва да е под 80%.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosБонбоните също не са калорични, ако са без глазура и пълнеж. Някои дори могат да са полезни, тъй като са богати на протеини.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosМармаладът е следващият продукт в списъка с вкусни и безвредни за фигурата сладости. Той почти не съдържа мазнини, понижава холестерола и намалява количеството токсини в тялото.

Сушените плодове са добра алтернатива на калоричните кексове и кроасани. Малко хора са запознати с положителните свойства на сушените сини сливи, стафиди или сушени кайсии. Лекарите казват, че сушените плодове са най-полезни сутрин.