23-годишният модел Медоу Уокър, дъщеря на покойния актьор Пол Уокър, разкри, че през 2020 г. е направила аборт. Тя реши да сподели това преживяване, след като стана ясно, че отделни щати вече имат право да забраняват аборта на своя територия.

„Има много жени, които трябва да вземат решение дали да направят аборт“, написа Медоу в Инстаграм. „Аз също трябваше да взема такова решение, но през 2020 г., докато светът се сриваше под пандемията. Избрах да направя аборт. Това беше много лично преживяване – каквото и трябва да е.“

Младата жена не посочва причините да реши да направи аборт, нито кой е бащата на бебето. През лятото на 2021 г. Медоу сподели, че излиза с млад мъж и през август се сгодиха. Не се знае обаче кога е започнала връзката им и дали той е бащата на бебето, което Медоу е решила да абортира.

„Извадих късмета да имам страхотен доктор и тя много ми помогна в изтощителния процес“, написа още Медоу. „Благодарение на нея днес съм този здрав и щастлив човек.“

Миналата седмица Върховният съд в САЩ взе историческо решение и постанови, че щатите отново ще имат правото да забраняват абортите. Решението бележи най-значителното ограничаване на вече установени конституционни права в историята на съда.

Мисури беше първият щат, който обяви, че забранява абортите. Освен Мисури, очакванията са първите ограничения да влязат в сила в още 12 щата, които се управляват от Републиканската партия. Там по всяка вероятност правото на жените на аборт ще бъде определено като незаконно.