В тези дни след преместване на часовниците с един час напред всички си задаваме въпроса: "Какво да направим, за да не се чувстваме уморени още в началото на седмицата?" Умората сама по себе си е сигурен знак, че нещо в начина ни на живот не допада на организма.

Докато сутрините са още студени, добре е да се стоплите след ставане с горещ душ и с горещ чай. Но, не пълнете ваната сутрин, защото тя ще ви отпусне и няма да ви се работи.

Задължително закусвайте, за да се заредите с енергия за по-активната половина от деня. Консумирайте продукти, съдържащи "бързи" въглехидрати – препечени филийки с мед, овесени ядки със сушени плодове, орехи, чаша прясно изцеден плодов сок или 1-2 банана.

Ако сутрин усещате болка в областта на тила, а това е болка от напрежение, раздвижете шийните мускули с навеждания в едната и другата посока, напред и назад, и завършете с кръгово движение.

За да посрещнем пролетта, както в добра физическа форма, така и с психическа стабилност е нужно да променим светогледа си. Това е възможно, ако се преобърнат личните негативни настройки в позитивни. Точно първите минути след събуждане е добре да се оползотворят за създаване на положителна нагласа за предстоящия ден. Мислете си само за приятните неща, които ви очакват. Мечтайте смело. Представете си, че е дошъл моментът да се осъществи голяма ваша мечта и ще усетите прилив на енергия и радост. Това е методика от приложната психология и тя може да ви "влее" сили и да ви изпълни с чувство на покой.

Превключете вниманието си върху позицията на тялото ви. Седнете изправени, облегнете се на стола или на дивана, отпуснете съзнателно ръцете и краката си, и помечтайте. Възможно е да се родят в съзнанието ви други възможности за развитие на събитията във вашия живот.

Тези и още толкова съвети, с които може да си помогнете да бъдете бодри, здрави, да се чувствате по-работоспособни и свежи може да чуете от адиозаписа, публикуван в началото. Това е разговорът ни с радиожурналиста Светослав Николов, излъчен в ефира на bTVRadio на 31 март 2015 г.