Трифиновден е подходящ повод и традиция

да се почерпим с чаша хубаво червено вино и да споменем с добра дума за неговите достойнства. Наред с безбройните приятни за небцето вкусове и аромати, божествената напитка е здравословна, подмладяваща и дори разхубавяваща.

Благодарение на невероятното съчетание

от жизнено необходими киселини с над 20 на брой от полезните за човешкия организъм минерали и витамини, спокойно можем да приемем, че виното е елексирът на младостта и доброто настроение.

И фенове, и специалисти са единодушни,

че древната напитка повишава апетита и подобрява храносмилането. Една от важните съставки на виното – танинът, трябва да знаем, че убива всички болестотворни бактерии.

Така че, ето какво може да направи чашка вино на ден:

•Бори анемията и забавя процеса на стареене на тъканите

•Понижава и регулира кръвното налягане и противодейства на сърдечно-съдовите заболявания

•Възпрепятства образуването на тумори и отоци

•Тук му е мястото да се отбележи, че според статистиката французите страдат много по-рядко от ракови заболвания, именно защото пият редовно предимно червено вино.

•Благодарение на антистресовите вещества, които се съдържат в него, успокоява нервите и премахва безсънието

•Помага за понижаването на холестерола в кръвта

•И колкото и да ви е чудно, повишава многократно съпротивителните сили на организма. Като доказателство и в подкрепа на това твърдение изпробвайте следното: Ако почувствате, че настивате, пийнете чаша греяно вино с мед. А ако вече сте настинали, добавете и щипка фино смлян черен пипер.

 

 

Наздраве с чаша червено вино за настроение, чар и цяр!