Ако живеете с убеждението, че „здравословно” задължително означава нещо не особено вкусно, още по-малко пък - желано, фактите по-долу ще ви опровергаят. И зарадват. Защото се оказва, че онези малки "пороци", които си забраняваме в името на фина фигура и добро здраве, всъщност не ни вредят. Е - в малки количества, разбира се:

1.Бира

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Позната и като „хляб в бутилка”, бирата със сигурност е едно от онези изкушения, от които не бива да се отказвате напълно. Дори и да сте влюбени в плочките на корема си! Вярвате или не, бирата всъщност е богат източник на някои много ценни съставки – витамин Б, калий, магнезий, фосфор, биотин, селен и понижава риска от много болести, например от сърдечни заболявания.

2.Порно филми

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Как да не обичаш онези малки пороци, които правят живота по-интересен? Сега, колкото и притеснително да изглежда на пръв поглед – сигурни сме, че всички са гледали или поне са се изкушавали да гледат порно. И познайте какво? Това всъщност е нещо хубаво. Различни изследвания, проведени през годините, са доказали съвсем категорично, че хората, които не се притесняват да гледат филми за възрастни, имат значително по-добър и по-интензивен сексуален живот. Всички знаем, че хоризонталната гимнастика е огромен анти-стрес „трик”, изводът е някак очевиден, нали?

3.Кофеин
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Кофеинът е още едно удоволствие, което си обещаваме да спрем... някой ден. Това, което не знаем обаче е, че в малки дози кофеинът прави чудеса за телата ни. Той всъщност релаксира мускулите и действа като леко успокоително, освен това облекчава неприятните усещания, които съпъстват  мигрените, менструалните болки и дори –  астматичните пристъпи.

4.Мръсотията
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Ако сте обсебени от идеята за чистота, вероятно отказвате на детето или домашния си любимец старомодното въргаляне и игри навън в калта, което обаче пречи на телата им да изградят имунитет срещу често срещаните паразити и микроорганизми. Това пък ще направи детето ви болнаво, податливо на алергии и дори – на дихателни проблеми. Със сигурност не препоръчваме да отгледате съвременна версия на Хъкълбери Фин, но пък… тортите от кал са прекалено забавна игра, за да бъде пропусната току така!

5.Стрес
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Според някои нови изследвания, да живеете без какъвто и да било стрес е също толкова противопоказно за здравето, колкото и да сте постоянно подложени на такъв. Дори и да звучи налудничаво, оказва се, че стресът в нормални граници е дори препоръчителен. В малки дози прави чудеса за имунната система.

6.Шоколад

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Това е най-обичаният малък порок, който ще е винаги актуален, дори и да стане незаконен. За щастие подобни мерки не са необходими, защото е доказано, че в малки количества шоколадът е доста полезен. Понижава нивата на лошия холестерол, стимулира мозъка, кара кръвта да се движи по-бързо, което понижава рисковете от сърдечен удар. А и… ни прави щастливи. Какво повече?

7.Сладолед
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Време е да извадите сладоледа от списъка с невероятно изкушаващи и сладки... пороци. Защо? Защото всъщност е най-здравословното сладко нещо, което можете да изберете. Засища за по-дълго време, има по-малко калории от кекса, например и съдържа вещества, които тялото може да използва.