Една обикновена 64-годишна баба на 11 деца победи биохакера милионер Брайън Джонсън в „Олимпиадата за подмладяване“ (Rejuvenation Olympics) срещу стареенето чрез своите семпли съвети, пише "Дейли мейл".

В момента Ейми Хардисън е на пето място в Олимпийските игри за подмладяване - онлайн класация, където хората изпращат своите здравни данни, за да покажат как са забавили стареенето си.

Тя е с едно място пред 45-годишния технологичен и биохакинг гуру Брайън Джонсън, който е известен със своята изключително скъпоструваща здравна програма, която включва вливания на кръвта на неговия син тийнейджър.

Резултатите от тестовете на Хардисън показват, че тя е подобрила основните маркери на стареенето - като клетъчно стареене, скъсяване на теломерите и митохондриална дисфункция, използвайки своята семпла система за подмладяване.

Нека видим каква е нейната ефективна рутина за поддържане на младост и здраве.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Хардисън харчи 300 долара на месец за добавки от марката за дълголетие NOVOS.

В момента тя приема три продукта на NOVOS (Core, Boost и Vital), които съдържат магнезий, L-теанин, джинджифил и физетин.

Тя никога преди не е приемала добавки, но каза пред Business Insider, че е забелязала незабавни ползи.

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Хардисън следва проста рутина, съставена от здравословни домашно приготвени храни и ежедневни лакомства.

Всяка сутрин тя започва деня с чаша шоколадово мляко и парче домашен пълнозърнест препечен хляб.

След това тя яде салата с много зеленчуци, плодове и ядки, както и пиле за обяд или вечеря, за да си набави нужните протеини.

Но най-важното е нейното ежедневно угощение с домашни бисквити или парче шоколад.

Тя каза пред Insider: „Ще слушам тялото си. Ще ям само това, което обичам. Наслаждавам се на това, което ям.

ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ

Хардисън смесва комбинация от тренировки с нисък и висок интензитет.

Обикновено тя прекарва един час с умерено темпо на тренажора, докато слуша аудиокниги и след това прави кратки серии с висока интензивност след това. Когато е достатъчно топло, вместо това тя тренира в басейна.

Тя каза пред Insider: „Това е неразделна част от деня ми и е толкова забавно. Мисля, че е важно да намериш това, което обичаш достатъчно, за да го очакваш с нетърпение.

Според нея е решаващо да имате позитивно мислене за всичко това и да намерите баланса между навици, които ви поддържат здрави и щастливи.