Анна Лий Шитлън е родена в Оклахома през 1913 г. Баща й е бил издател на вестници и местен политик, а по-късно открива верига от нощни клубове и се преместват в Калифорния. Анна става известен и уважаван реставратор и колекционер на антични дрехи и кукли от 17 в. След като съпругът й умира, тя прекарва последните 20 години от живота си, пътувайки по света с приятелки, туристически групи или сама - както отива до Русия и Китай. Обича да разказва истории за пътуванията си, да споделя съветите си и най-вече да носи красивите си дрехи.

Нейните 20 съвета за вечна младост и красота 

1. Грижете се за фигурата си, защото ако не отделите време да го направите, никой друг няма да го направи. 

2. Избягвайте да прекарвате времето си с хора, които се оплакват от възрастта. Те просто ще ви накарат да се чувствате стари. Вместо това, заобикаляйте се с хора, които се чувстват и действат като млади. 

3. Упражнявайте се всеки ден, без значение колко уморени или мързеливи се чувствате. Една обикновена разходка пеша ще ви накара да забравите колко сте уморени и скоро ще имате повече енергия, за да направите всички забавни неща, които наистина искате да правите. 

4. Пътувайте. Да видите света и да откриете как живеят другите хора, е нещо,което добавя живот, любов и яснота към годините. 

5. Планирайте приятни неща за бъдещето. Винаги, когато внучка й разговаря с нея, Анна й разказва какво ще прави по-късно.

6. Бъдете екстравагантни. Носете много секси дрехи, хранете се в много скъп ресторант поне веднъж годишно - това може да ви накара да се чувствате щастливи и млади. Всеки следобед Анна хапвала малко парченце тъмен шоколад. 

7. Яжте, каквото пожелаете, пийте, каквото искате. До последно тя се наслаждавала на чашата си с мартини, без да се напива. 

8. Флиртувайте с живота.  Това ще ви накара да се чувствате млади и пълни с емоция. "Баба ми се наслаждаваше да флиртува с всеки мъж в униформа и съм сигурна, че ако беше наоколо днес, щеше да флиртува и с гаджето ми", споделя внучката й Франческа Билър

9. Заобиколете се с умни, забавни и интересни хора. 

10. Бъдете спонтанни. 

11. Никога не изпитвайте съжаление към себе си. Това е загуба на време.

12. Отделяйте си достатъчно време за разкрасяване. Анна прави косата си всяка седмица - боядисва се, прави си къдрици и фиксира с лак. 

13. Обръщайте внимание на чудесните малки неща. 

14. Никога не казвайте или не мислете, че сте "твърде стар", за да направите нещо. Вие сте само толкова стари, колкото сте решили да бъдете. 

15. Живейте по начин, по който се чувствате на истинската си възраст, а не така, както другите изискват или ви казват. 

16. Всяка сутрин, когато се събуждате, си казвайте, че сте красив човек, докато се гледате в огледалото. 

17. Четете уроци по история. Това ще ви научи какво и как са живели другите хора, а техните истории ще ви вдъхновят. 

18. Поддържайте чувството си за хумор с гледане на комедии и четене на вицове. 

19. Никога не оставайте цял ден в леглото си, дори да сте болен, изморен или тъжен.

20. Обръщайте внимание на децата, защото те знаят как да бъдат щастливи, млади и безгрижни.